Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2019-05-17]

1300 barn sprang Lövgärdesloppet

"Uppmuntrar till aktiv fritid". Vid niotiden på torsdagsmorgonen gick första startskottet för Lövgärdesloppet som arrangeras av en grupp personal från Lövgärdets skolor och förskolor. Deltagare i loppet är barn och personal från grundskolor och förskolor i Lövgärdet.

– Syftet med loppet är att tillsammans göra något roligt som kan uppmuntra barnen till en aktiv fritid. De får känna att det är roligt att röra på sig och att de mår bra av det, säger Karin Almqvist lärare på Tretjärnsskolan.

– Förskolorna är med varje år för att vi vill göra något roligt tillsammans och röra på oss samtidigt. Det är en festlig aktivitet som både barn och personal tycker är kul, barnen älskar det! Idag är det dessutom Förskolans dag så loppet blir en del av firandet, säger Jaana Johansson, förskolechef.

”Bra att springa för man blir stark”
Persiljegatans förskola, avdelning Solen, ropar hejarramsor och har gjort en fin banderoll. Amran 6 år, berättar vad hon tycker om loppet:

– Det gick bra att springa och det var jätteroligt! Jag är inte trött. Det är bra att springa för man blir stark.

Fem flickor från 3A på Tretjärnsskolan håller med om att det är roligt att vara med på loppet. Några av dem går i löparskola på fritiden och vet att det är hälsosamt att röra på sig.

– Om man springer tränar man kroppen och det behöver man!

Roligt, hälsosamt och alla kan vara med
Utgångspunkten för loppet är att det är roligt och hälsosamt och att alla kan springa eftersom det är enkelt och inte kräver någon utrustning. Några idrottsföreningar är också med och informerar barnen om sina verksamheter.

– Det roliga är att alla, från de minsta förskolebarnen upp till elever i årskurs 9 är med. Elever i Lövgärdesskolan håller i en uppvärmning för alla grupper och i år har vi också en hinderbana som alla kan prova på, säger Karin Almqvist.

De minsta barnen springer en kort bana på en grusplan. 3-5-åringar tar en runda som är ungefär 600 meter och de större eleverna springer en längre runda genom skogen. Efteråt får alla medalj, banan och en vattenflaska som skänkts av en sponsor.

Även vårdnadshavare är inbjudna till loppet.

– Det är fantastiskt att skolorna och förskolorna arrangerar Lövgärdesloppet så att alla kan träffas och var aktiva tillsammans, säger Fariba som var med och sprang tillsammans med sin dotter för första gången.

Film: Sharon Raoufi


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling