Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-11-06]

1,7 miljoner besökte Kulturkalaset och EuroPride

  • Euro-Pride lockade 225 000 besökare. Foto: Studiografen/Göteborg & Co

  • Sop-Sune gick runt på Kulturkalaset klädd i motsvarande en månads förpacknings- och engångsavfall för en genomsnittlig göteborgare. Foto: Studiografen/Göteborg & Co

  • Varieté GBG uppträdde på Barnens Kulturkalas. Foto: Studiografen/Göteborg & Co

Nio av tio nöjda med helhetsintrycket. Under sex dagar hade Kulturkalaset och Europride 1,7 miljoner besökare. Tack vare satsningen Engångsfritt Kulturkalas minskade antalet bestick av engångsmaterial med 6 500 jämfört med i fjol. Det visar Göteborgs Kulturkalas nysläppta rapport för 2018.

Den nya miljösatsningen bidrog också till att tusentals glas i engångsmaterial kunde undvikas, vilket är ett stort steg på väg mot målet ett engångsfritt evenemang år 2021.
I år sorterades också 63 procent av avfallet, jämfört med 46 procent 2017.

Under hela året har Kulturkalaset arbetet för att minska segregationen i Göteborg. Bland annat har elever från olika skolor mötts för att skapa konst i mosaik tillsammans på Mosaikfabriken. Dessa mosaiker pryder nu muren på Kungstorget och invigdes i dag, tisdag den 6 november.

13 procent utländska besökare
– Jag är oerhört nöjd över att vi gör skillnad på riktigt. Vi sätter avtryck genom vårt systematiska hållbarhetsarbete med lyckade satsningar på såväl ekologisk som social hållbarhet, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Av de 1,7 miljoner besökarna deltog 225 000 i EuroPride och 200 000 på Barnens Kulturkalas. Tre av fyra besökare kom från Göteborgsregionen, en av tio från övriga landet och 13 procent var utländska besökare. Årets besöksundersökning visar ett tydligt bättre resultat än i fjol, bland annat uppgav nio av tio besökare att de deras helhetsintryck av Kulturkalaset/EuroPride var bra.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling