Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2019-10-24]

20-årsjubileum för Göteborgs internationella hållbarhetspris

Arash Derambarsh är årets mottagare av Win win Gothenburg sustainability award.

Kostnadsfria biljetter till prisceremonin den 31 oktober. Win win Gothenburg sustainability award är ett av världens främsta hållbarhetspriser. I år firas 20-årsjubileum och på prisgalan på Göteborgsoperan bjuds på reflektioner bakåt, hälsningar från tidigare vinnare, kulturella inslag och utdelning av årets pris.

Anmäl dig här till prisceremonin!

– Som en del av firandet berättar vi om prisets utveckling och hur vi tänker framåt. Från början hade priset inte så stort publikt fokus, men numera jobbar vi aktivt med kunskapsspridning för att inspirera allmänheten till ett hållbart agerande. Vårt pris ger hopp och visar att det går att göra något, säger Lovisa Ralpher, projektledare för Win win Gothenburg sustainability award.

Under förmiddagen hålls två redan fullbokade föreläsningar om prisets historia och om årets fokus på hållbar mat. Men till eftermiddagens prisceremoni finns det fortfarande kostnadsfria biljetter kvar.

 Årets tema: Hållbar mat
Priset delades ut första gången 2000, på initiativ av kommunstyrelsens dåvarande ordförande Göran Johansson och affärsmannen Carl Bennet.

– De här priset är något vi ska vara stolta över som göteborgare. Göteborg är en av världens mest hållbara städer och därför känns det symboliskt riktigt att priset delas ut just här.

Årets tema är Hållbar mat och under prisceremonin mottar årets vinnare, den franske politikern och domaren Arash Derambarsh, en miljon kronor för sitt arbete mot matsvinn, vilket resulterade i en ny fransk lag.

Under ceremonin prisas också vinnarna av Win win Gothenburg sustainability youth award, som riktar sig till gymnasietreor i Västra Götaland. Årets vinnare är Mina Shabbaki, Görkem Ölmez och Nina Lam från Lindholmens tekniska gymnasium, för sitt arbete med ”Alger – lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning?”. De belönas med ett stipendium på 10 000 kronor.

Mina Shabbaki, Görkem Ölmez och Nina Lam från Lindholmens tekniska gymnasium, årets vinnare av Win win Gothenburg sustainability youth award. Foto: Win win Gothenburg sustainability award. Foto: Rickard Fält


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling