Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2016-06-17]

2017 års budget klubbad

Kommunal verksamhet för 38 miljarder. Gratis simskola för alla barn i Göteborg, fri entré på stadens museer för pensionärer och utbyggnad av kulturskolan. Det är tre av cirka 80 satsningar i Göteborgs Stads budget för 2017, som klubbades av kommunfullmäktige på torsdagskvällen.

Mål och inriktningsdokument för Göteborgs Stads budget 2017 S-MP-V-FI

I budgeten för 2017 finns verksamheter för 38 miljarder kronor. Eftersom Göteborgs Stad har intäkter på åtta miljarder blir nettokostnaderna cirka 30 miljarder. Och det betalas av skatteintäkter, bland annat av kommunalskatten som hålls oförändrad även nästa år.

Lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten, LOV, var än en gång en ideologiskt laddad fråga i torsdagens budgetdebatt. Förra året röstade Allianspartierna med hjälp av Vägvalet och SD igenom beslutet om att införa lagen inom hemtjänsten. Den styrande rödgrönrosa minoriteten har sedan dess sagt att man vill riva upp beslutet och i budgetförslaget för 2017 fanns en skrivning om den saken.

Efter budgetdebatten röstade kommunfullmäktige för S-MP-V-FI:s budgetförslag – dock med kravet från M, L, KD, SD och Vägvalet om att lyfta ut formuleringen om att riva upp beslutet om LOV i hemtjänsten, vilket innebär att LOV blir kvar.

En satsning på äldreområdet under 2017 blir att ta fram en långsiktig plan för fler äldreboendeplatser, för att möta de ökande behoven. Stadsdelsförvaltningen Örgryte-Härlanda får ansvaret för det jobbet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 28 mars

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling