Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-05-21]

Aktivitetshus Nordost Angered breddar verksamheten

Miriam Friedlaender, gruppchef på Aktivitetshus Nordost Angered.

Fler aktiviteter för unga med psykisk ohälsa Aktivitetshus Nordost Angered satsar på att hitta fler yngre besökare. Nu breddas och förnyas verksamheten med fler aktiviteter för unga vuxna, och kaféet drivs numera i egen regi. Den 11 juni firas nystarten och namnbytet med en trädgårdsfest.

Verksamheten, som tidigare gick under namnet Gunnareds gård, riktar sig till personer mellan 18 och 65 år som lever med psykisk ohälsa.

– Vårt mål är att hjälpa ungdomar med psykisk ohälsa att bryta isolering och komma ut i aktiviteter, säger gruppchef Miriam Friedlaender.

En viktig målgrupp att nå ut till är nyanlända som bor i Göteborg.

– Många nyanlända har psykisk ohälsa och lever isolerat, och vet kanske inte om att de har rätt att besöka ett aktivitetshus för att komma ut och träffa andra människor.

Brett utbud för yngre
För att nå ut till yngre har aktivitetshuset aktiviteter riktade mot unga vuxna, som till exempel en rock-grupp, livegrupp och en tjejgrupp.

– Vi kan också erbjuda möjlighet att lära sig hur man driver en poddradio. Friskvårdsklubben har en kanal där de sänder, och ungdomarna kan vara med och lära sig hur det går till. Vår förhoppning är att så småningom kunna starta en egen poddradio, säger Miriam Friedlaender.

Här finns ett brett utbud av kreativa aktiviteter. Det finns bland annat en syverkstad och kurser i glasfusing där man tillverkar konst i glas.

– Man kan också komma hit och bara ställa sig och måla om man vill, vi har material som står framme.

Kravlösa möjligheter
Vill man bara komma hit för att umgås är kaféet öppet under hela öppettiden, och varje vardag utom tisdag serveras det lunch för 40 kronor.

– Gillar man att laga mat eller baka kan man komma och hjälpa till med det. Det finns inga krav på att komma varje dag, egentligen inga krav överhuvudtaget, det är bara att komma och göra det man tycker är roligt.

Men för den som vill finns det även mer arbetsliknande sysselsättning i olika arbetsgrupper där man arbetar efter schema.

Trädgårdsfest med vernissage
Tisdagen den 11 juni klockan 10-15 firas det nya namnet med en trädgårdsfest på Aktivitetshus Nordost Angered, Lilla fjäderharvsgatan 11, Angered.

Det blir korvgrillning, fika i det nyöppnade kaféet och en utställning av deltagarnas konstverk. Här kan besökarna mingla med alla som ingår i aktivitetshuset som kan berätta mer om allt det nya i verksamheten.

– Här finns en fantastisk verksamhet i en härlig miljö som är värt att besöka. Vi vänder oss till alla i hela Göteborg, man behöver inte bo just i Angered för att komma till oss, vi har besökare från hela staden, säger Miriam Friedlaender.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling