Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Torsdag 30 mars

klart.se

Prenumerera på Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Få nyheter från Göteborgs Stad varje vardag eller fredag – anmäl dig här

Läs mer Stäng

Higab söker försvunnen staty

2023-03-30 Kultur & fritid

Gudinnan Venus Capua spårlöst borta. En staty av gudinnan Venus Capua försvann spårlöst från Lorensbergsparken i Göteborg år 1916. Nu söker det kommunala fastighetsbolaget Higab efter konstverket för att placera det på ursprungsplatsen på Sahlgrenska husets innergård.

Elevers drömmar och önskningar blir konst på Brunnsboskolan

2023-03-27 Utbildning

Tillsammans med konstnären Moa Lönn har eleverna på Brunnsboskolan skapat konst till sin nya skolbyggnad.  ”Det var väldigt kul och spännande att göra konst ihop. Jag gjorde ett fredstecken, en smileygubbe och ett hjärta. Det ska bli roligt att se kompisarnas och min konst på vår nya skola”, säger en elev i årskurs ett.

Litteraturstaden Göteborg mötte sin syskonstad i Litauen

2023-03-10 Kultur & fritid

Yttrandefrihet på agendan. Hösten 2021 utsågs Göteborg till City of Literature av FN-organet UNESCO. Samtidigt fick Vilnius samma utmärkelse och ett knappt år senare damp det ner en inbjudan i Göteborg. Hallå där Joakim Albrektson, koordinator för Litteraturstaden och utvecklingsledare på kulturförvaltningen och nyss hemkommen från Vilinus.

Konstnär håller målarverkstad för hemlösa kvinnor på Huldas hus

2023-02-24 Kultur & fritid

Stärkande kraft. På Huldas hus för kvinnor som befinner sig i hemlöshet är kreativt arbete en central del av verksamheten. Därför var svaret givet när konstnären Emma Stüffe erbjöd sig att hålla en workshop i måleri. Nu är målarverkstaden i full gång och senare i vår blir det vernissage.

Återbrukssajten Tage fyller tio

2023-02-21 Miljö & kretslopp

Firar med ny kostym. När den kommunala återbrukssajten Tage startade 2013 kunde 250 möbler och prylar byta hem inom Göteborgs Stad. Tio år senare är samma siffra 6 875. Inför jubileet får Tage nytt utseende och fler användare.

Köksmästare Even Bakke tipsar – så gör du en mandelfri semla

2023-02-21 Utbildning

”Vi behöver påminna varandra om nötförbudet”. I Göteborgs Stads skolor är det inte tillåtet att ta in nötter, mandel, jordnötter och sesamfrö. Det är för att skydda elever och medarbetare med allergi som kan råka illa ut om de får i sig.

Språksatsning för medarbetare i Göteborgs Stads kök

2023-02-20 Utbildning

Shilan vill bli bäst på svenska. För att våga bli starkare i sin yrkesroll har kockar och måltidsbiträden i Göteborgs grundskolor gått en kurs i svenska. – Från början var jag rädd att andra skulle skratta åt mig. Nu vågar jag prata mer och säger till när jag inte förstår, berättar Shilan Hussein, kock på Långmosseskolan.

Bostadsbolagets hyresgäster minskar sin vattenanvändning

2023-02-20 Miljö & kretslopp

Kampanj når unga via Tiktok. Med hjälp av vattensparkampanj vill Bostadsbolaget inspirera och motivera sina hyresgäster till en hållbar vattenanvändning. Fem veckor in i kampanjen Waterhack har vattenanvändning minskat med 6,6 procent jämfört med samma period förra året.

Göteborgs Stad söker konstnär för offentlig konst till Avenyn

2023-02-16 Kultur & fritid

”En spännande möjlighet”. Avenyn och Götaplatsen ska få ny offentlig konst. Nu söker Göteborgs Stad en konstnär som ska ta fram ett förslag för Avenyn. “Det här är en spännande möjlighet för konstnärer att påverka en av landets mest välkända gator, där konstnären samarbetar med arkitekterna och andra parter i projektet”, säger Johanna Adebäck, processledare på Göteborg konst, kulturförvaltningen.

Göteborgs Stad med i forskarskola om rättvis klimatomställning

2023-02-10 Miljö & kretslopp

Start i höst. Hur kan Göteborgs Stad genomföra en klimatomställning som samtidigt bidrar till en ökad jämlikhet? Det ska tre doktorander ta reda på i forskarskolan Just transitions.