Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Söndag 2 april

klart.se

Prenumerera på Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Få nyheter från Göteborgs Stad varje vardag eller fredag – anmäl dig här

Läs mer Stäng

Pontus Werlinder blir ny vd för Bostadsbolaget

2023-03-07 Bostad

Tillträder i september. Styrelsen för Göteborgs Stads Bostads AB har utsett Pontus Werlinder till ny vd. Han är sen 2019 vid för Telge Bostäder i Södertälje.

Klart vilka som får gestalta gång- och cykelstråket genom Frihamnen

2023-02-15 Stadsutveckling

Projekttävling för Södra Frihamnspiren. Nu är det klart vilka två team som valts ut för att gestalta platser längs det nya gång- och cykelstråket genom Frihamnen – The Breeze och The Wind Park. Det var i höstas som Prototyp Göteborg utlyste en projekttävling för Södra Frihamnspiren och intresset har varit stort och juryn har haft en utmanande uppgift att utse vinnare. 

Var med och skapa ett mer hållbart resande i södra Göteborg

2023-02-14 Stadsutveckling

Inbjudan till möte. Vill du vara med och ta fram ett mer hållbart resande i södra Göteborg? Då kan du anmäla dig till ett möte som är första steget i processen. “Genom att bjuda in alla delar av samhället kommer vi kunna skapa lösningar som får vardagslivet att fungera samtidigt som vi kan nå våra hållbarhetsmål”, säger Markus Aarflot, projektledare mobilitetstjänster på stadsmiljöförvaltningen.

Per-Anders Gustafsson blir ny vd för Göteborg Energi

2023-02-10 Övrigt

Tillträder 1 mars. Styrelsen för Göteborg Energi har utsett Per-Anders Gustafsson till ny vd. Han har sedan 1 oktober 2022 varit tillförordnad på samma post.

Joacim Bernvid blir ny vd för Boplats

2023-02-09 Bostad

Tillträder 9 maj. Styrelsen för det kommunala bolaget och bostadsförmedlingen Boplats AB har utsett Joacim Bernvid till ny vd. Han är idag fastighetsutvecklingschef i Mölndals stad.

Eva Englund ny förvaltningsdirektör för demokrati och medborgarservice

2023-02-09 Övrigt

Tillträder 24 april. Nämnden för demokrati och medborgarservice har utsett Eva Englund till ny förvaltningsdirektör.

Göteborgsregionen och Lerum kan få vatten från sjön Mjörn

2023-02-03 Miljö & kretslopp

Utredningar påbörjade. Göteborgs Stad och Lerum kommun ska samarbeta för att säkra vattenbehovet nu och för framtiden. Dricksvatten från sjön Mjörn beräknas kunna levereras runt 2030–2035.

Så blir Göteborgs nya stationshus

2023-01-26 Stadsutveckling

En av Västlänkens tre uppgångar. Nu är det klart att det blir Oslobaserade Reiulf Ramstad Arkitekter som får uppdraget att utforma ett nytt stationshus vid Centralen. Det är den största av de tre uppgångarna för Västlänkens station Centralen.

Höjt verksamhetsbidrag till funkisorganisationer i Göteborg

2023-01-20 Kultur & fritid

Bidrar till meningsfull fritid. Verksamhetsbidraget till organisationer som stöttar personer med funktionsnedsättning höjs i år, från 34 miljoner kronor till 36 miljoner kronor.

Sociala verksamheter får dela på nära 68 miljoner i föreningsbidrag

2022-12-21 Vård & omsorg

Arbetar för att nå utsatta. Varje år delar socialnämnden Centrum ut pengar till verksamheter som verkar för ökad jämlikhet, efterlevnad av mänskliga rättigheter och inkludering av människor som av olika anledningar är utsatta. ”De når målgrupper som vi inte alltid når och har stora tillgångar i form av ideellt engagemang”, säger Ingela Andersson, enhetschef för Samverkan med civilsamhället.