Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Onsdag 29 mars

klart.se

Prenumerera på Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Få nyheter från Göteborgs Stad varje vardag eller fredag – anmäl dig här

Läs mer Stäng

Göteborgs Stads krigsorganisation ett steg närmare

2023-03-24 Övrigt

Dags att hitta roller. Göteborgs Stads krigsorganisation har tagit ett steg till. Detta efter att kommunfullmäktige beslutat om hur arbetet med ska gå vidare. ”Det här innebär att krigsorganisationen är mer förankrad i staden än den var innan”, säger Filip Lundgren, säkerhetschef i Göteborgs Stad.

Karolina har alltid vetat att hon vill vara familjehemsförälder

2023-03-17 Vård & omsorg

Fler barn behöver ett extra hem. Ibland behöver ett barn en annan familj än sin egen. Det kan vara för en längre period eller bara en gång i månaden och ibland behöver det gå fort. I Göteborgs Stad finns det hundratals familjer som väljer att vara antingen familjehem, jourhem, stöd- eller kontaktfamilj. Men det behövs fler.

Så jobbar Nordlyckeskolan för att förebygga droger

2023-03-14 Utbildning

”Elevernas förtroende är vår största styrka”. Nordlyckeskolan har i över 20 år arbetat med frågor som rör hälsa, alkohol, droger och tobak men också trygghet på skolan. Att må bra både fysiskt och psykiskt är ett måste för att man som elev ska kunna utvecklas, ta till sig kunskap och trivas. Därför är skolledningen tydlig med de här frågorna i skolans arbete, där både medarbetare, elever och vårdnadshavare medverkar.

Suicide zero ger livsviktiga verktyg som kan rädda liv

2023-03-08 Vård & omsorg

Gratis föreläsningar för alla. 1 500 per år. Eller fyra per dag. Det är antalet människor som begår självmord i Sverige. Nu ordnar Göteborgs Stad och Suicide zero tre föreläsningar som ger livsviktiga verktyg för att känna igen varningstecken och söka hjälp, men också hur du kan ge dina barn ett skydd genom samtal om känslor.

Upphandlingsavtal för minskat matsvinn räddar 43 ton mat

2023-03-08 Miljö & kretslopp

Livsmedel som annars skulle slängas. Göteborgs Stad har räddat 24,5 ton mat från augusti 2020 till januari 2023. Och det redan innan den hunnit hamna på en tallrik. Det är ett ramavtal för livsmedel med kort hållbarhet som gör att stadens verksamheter har kunnat rädda mat som annars riskerar att slängas hos producenten när sista förbrukningsdag passerat.

Gnistängstunnelns ena rör stängs under två helger

2023-03-07 Trafik

Risk för köer och längre restider. Från fredag kväll till måndag morgon 10-12 mars och 17-19 mars stängs Gnistängstunnelns ena rör och trafiken dubbelriktas i det andra, med ett körfält öppet i varje riktning. Avstängningarna görs på grund av underhållsarbeten och gäller från klockan 20 fredag kväll till måndag morgon klockan 05.30.

Färre ska ge vård och omsorg till fler

2023-03-07 Vård & omsorg

Bred plan ska rädda kompetensförsörjningen. Kompetensförsörjningsplan, rekryteringsenhet samt utvecklings- och kompetenscenter. Det är de tre områden som ingår i Göteborgs Stads projekt för att komma till rätta med den allvarliga personalbristen och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg. Modellen ARUBA – som står för att attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla medarbetare – stakar ut vägen.

Fler lever längre med intellektuell funktionsnedsättning

2023-03-07 Vård & omsorg

Ställer nya krav. Överlevnaden för äldre med någon form av intellektuell funktionsnedsättning har ökat kraftigt. Samtidigt visar svensk och internationell forskning entydigt att det är en sårbar grupp som är mer sjuka än övriga i samma ålder.

Darias flykt har blivit kortfilm

2023-03-03 Kultur & fritid

“Livet tar inte slut”. I mars förra året flydde Daria Volovyk från Ukraina. Nu har hennes flykt blivit en kortfilm. “Syftet var att berätta min historia och visa att livet inte tar slut för att man måste börja om”, säger Daria som är med i Ungdomsfullmäktige i Göteborg.

Satsning i Göteborgs Stad för att främja sund konkurrens

2023-03-03 Trygghet

Arbetsplatskontroller fortsätter. Förvaltningen för inköp och upphandling gör nu en satsning för att främja sund konkurrens och motverka arbetslivskriminalitet. En specialistgrupp ska starta på förvaltningen och en extern leverantör ska fortsätta att göra oannonserade arbetsplatskontroller.