Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Onsdag 29 mars

klart.se

Prenumerera på Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Få nyheter från Göteborgs Stad varje vardag eller fredag – anmäl dig här

Läs mer Stäng

Göteborgs Stad lanserar ny webbplats

2023-03-29 Övrigt

Enklare och tydligare. Nu har Göteborgs Stad lanserat den nya och förbättrade webbplatsen goteborg.se. Där ska boende, besökare och näringsliv lättare kunna hitta information och service. “Tidigare var det 21 olika huvudingångar, nu är det bara nio. Besökarna ska inte behöva klicka på flera ställen för att komma rätt”, säger Helena Mehner, kommunikationsdirektör i Göteborgs Stad.

Skolplaceringarna klara för förskoleklass och grundskola

2023-03-29 Utbildning

92 procent får något av sina önskemål. Grundskoleförvaltningen är klara med skolplaceringarna i förskoleklass och grundskola inför hösten 2023. Cirka klockan 14 idag skickar förvaltningen ut besluten till vårdnadshavarna. Besluten för anpassad grundskola skickas ut om ett par veckor.

Alla göteborgare kan lämna en jubileumsgåva till staden

2023-03-29 Kultur & fritid

Tas emot i april. Göteborg har fyllt 400 år och jubileet ska firas i år. Inför detta har alla göteborgare möjlighet att lämna en valfri present till staden. De tas emot i Börsen vid Gustaf Adolfs torg vid tre tillfällen under april och gåvorna kan komma med i en utställning på Göteborgs stadsmuseum.

Hälsoveckan utomhus växer

2023-03-29 Kultur & fritid

Aktiviteter på sju platser under påsklovet. Hallå där, Sam Brinkenbro på idrotts- och föreningsförvaltningen! Den 10–15 april ni stort på en Hälsovecka utomhus. Detta görs nu för andra året i rad. Vad är nytt för i år?

Mahdi Jafari pluggade till undersköterska på arbetstid

2023-03-29 Vård & omsorg

“Det är en glädje för mig att hjälpa”. Mahdi Jafari gillar att arbeta med människor och när han kom till Sverige sökte han jobb inom vården i Göteborgs Stad. Efter några år som vårdbiträde fick han möjlighet att utbilda sig till undersköterska på arbetstid. “Det är världens bästa jobb och en glädje för mig att kunna hjälpa”, säger Mahdi som tänker studera vidare till sjuksköterska.

Frölundabadet renoveras och byggs ut

2023-03-29 Kultur & fritid

Ny undervisningsbassäng och vattenrutschkana. Frölundabadet stänger i juni för att under två år genomgå en grundlig renovering och ombyggnad. Nu är det klart att badet också byggs ut med en ny undervisningsbassäng.

Maritiman öppnar för säsongen

2023-03-29 Kultur & fritid

Fokus på Ukraina med foton och föredrag. Fartygsmuseet Maritiman i Göteborg öppnar för säsongen den 1 april. Temat då är den pågående konflikten i Ukraina. Det finns en fotoutställning med bilder från Kiev och det blir föreläsningar med representanter från Försvarshögskolan och Läkare utan gränser.

Gästerna trivs på Dicksons restaurang

2023-03-28 Vård & omsorg

”På fredagskvällen längtar jag till måndag”. Renato Hellstenius och Anders Nielsen är två av stamgästerna på restaurang Dickson. De lärde känna varandra på restaurangen, lunch som från början var en måltid på dagen, ledde fram till en vänskap, gott skratt och ett socialt umgänge.

Ta ett sista skridskoskär på Isdala

2023-03-28 Kultur & fritid

Ska rivas och ge plats åt ny simhall. På söndag 2 april öppnar idrotts- och föreningsförvaltningen Isdala i Kortedala för alla som vill ta en sista åktur. Isdala ishall är utsliten och ska rivas. Den ska istället ge plats åt en ny simhall och samtidigt byggs just nu en ny is- och sporthall i Kvibergs park.

Dags att anmäla sig till Cykelutmaningen 2023

2023-03-27 Trafik

Cykelvänliga priser att vinna. Är du och dina kollegor bäst på att cykla till, från och i jobbet? Det går att ta reda på genom att vara med i den årliga Cykelutmaningen. “Det ligger helt i linje med att öka cyklingen i Göteborg och vi ser att många arbetsplatser vill få fler medarbetare att cykla, säger Sara Hellgren, projektledare för Cykelvänligast på stadsmiljöförvaltningen