Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-10-30]

Älvrummet firar ett år på Lindholmen

  • Foto: ElectriCity

  • Foto; Älvrummet

Biodling, lådcykelpool och modellbroar. Snart är det ett år sedan Älvrummet flyttade till Lindholmen. Detta firas den 9 och 10 november med flera aktiviteter – bland annat en afterwork på temat hållbarhet där du kan lära dig om allt från biodling i stadsmiljö till hur lådcykelpoolen i Kville funkar.

På afterworken, som hålls klockan 15–17 den 9 november, kommer flera aktörer som arbetar för att göra vårt vardagsliv mer hållbart att presentera sin verksamhet. Bland annat berättar Göteborgs Stads Parkering om sin lådcykelpool i Kville och företaget Beepartners är på plats för att prata om biodling i Älvstaden. Dessutom kan afterworkens besökare byta fröer och pocketböcker med varandra.

På morgonen samma dag gör Västsvenska Handelskammarens vd Johan Trouvé en framtidsspaning om morgondagens Göteborg. Och dagen därpå, den 10 november, kan Älvrummets besökare prova på aktiviteter för stora och små som att ta en virtuell åktur med Göteborgs stadslinbana över Göta älv eller bygga framtidens stad med klossar.

– Vi har satt ihop ett program med många olika programpunkter på olika tidpunkter, och hoppas att alla ska kunna hitta något som de tycker är intressant och vill ta del av, säger Maria Karlsson.

Studenter visar bromodeller
Hon är kommunikationsstrateg på Älvstranden Utveckling, som driver Älvrummet, och berättar att en av de programpunkter hon själv ser mest fram emot är en presentation av studenter från Chalmers. I Älvrummet kommer de att visa upp bromodeller av olika tänkbara framtida förbindelser över Göta älv, som de tagit fram under en kurs i byggnadskonstruktion.

– Deras modeller är gjorda för att passa till vår stora modell av Älvstaden. Den här programpunkten känns särskilt kul eftersom de som i dag är studenter på Chalmers kanske kommer att vara med och jobba i olika byggprojekt här i staden om några år, säger Maria Karlsson.

Många spontanbesök
Fram tills för ett år sedan låg stadsutvecklingsarenan Älvrummet på Kanaltorget på andra sidan älven. Maria Karlsson berättar att flytten över älven gått bra och att de haft gott om besökare i sina nya lokaler i Lindholmen Science Park.

–Det funkar jättebra. Det här är en helt annan typ av lokal – om den gamla lokalen var en låda så är denna som ett skyltfönster. Vi får många spontana besökare eftersom det är många människor som rör sig i området, och hoppas att vi når både de besökare som kom till oss tidigare och nya personer, säger hon.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling