Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-02-06]

Angereds bokmässa tillbaka i höst

Panelsamtal på Angereds bokmässa 2018. Alexandra Pascalidou, Nabila Abdul Fattah, Zhiwar Rashid och José Romero. Foto: Renée Timlin

Förortens poesi och litteratur i fokus. Det blir en bokmässa i Angered även 2019. Det meddelade arrangörerna, Kulturhuset Blå stället, biblioteken i Angered, Blå ställets vänner och Folkets hus Hammarkullen tidigare i veckan.

2018 var det premiär för Angereds bokmässa – en arena för skrivande personer, med fokus på litteratur och poesi från förortsområden. Mässan, som håller till på Kulturhuset Blå Stället, lockade en stor publik, bjöd bland annat på seminarier samt författarläsningar med både kända och okända författare. Det fanns dessutom bokbord, flera scener och ordnade panelsamtal. Initiativet till Angereds bokmässa kommer från de lokala författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar.

Så i höst är det dags igen. Den 21 september öppnas dörrarna till en arena som vill spegla samhällets och litteraturens mångfald och rikta ljuset mot hur representationen ser ut i litteratur-Sverige i dag. Liksom förra året kommer mässan att innehålla flera scener, författarframträdanden, läsningar, panelsamtal samt bokbord med författare, förlag och organisationer.

–Vi är jätteglada och det känns väldigt roligt. Vi känner att vi behöver förvalta det stora engagemanget som vi fick 2018 och vi är väldigt entusiastiska över att äntligen kunna börja planera, säger Anni-Frid Frisk på Kulturhuset Blå Stället.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling