Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2008-02-08]

Antalet delresor med spårvagn passerade 100 miljoner

Foto: Peter Svenson

Allt fler valde vagnen under förra året. För första gången på länge gjordes fler än 100 miljoner delresor på Göteborgs spårvagnsnät. Det betyder en ökning med drygt sex miljoner resor jämfört med 2006 och ett närmande av det gamla rekordet från 1948.

− Det beror dels på en kraftig sänkning av priset på periodkorten, dels på att vi kör mer trafik och har lyckats pricka in trafikökningen där det har funnits ett behov, säger Christer Olsson, affärsområdeschef på Göteborgs Spårvägar.

Gamla rekordet står sig än

Under 2007 gjordes 100.481.000 delresor med spårvagn. Det är första gången sedan 1948 som antalet resor passerat 100 miljoner under ett år. Då gjordes hela 101.500.018 delresor.

− Det kan tyckas märkligt att det var så mycket på den tiden. Men då fanns nästan inga bilar eller bussar och trafiken på nätet var mycket intensivare, ibland med tre minuter mellan vagnarna på vissa linjer, säger Christer Olsson.

Fotnot:
Som delresa räknas varje gång en person kliver ombord på spårvagnen, det vill säga om man byter vagn en gång under en transportsträcka så resulterar hela resan i två delresor.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling