Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Tisdag 26 maj

klart.se

Här kan du läsa om hur Göteborgs Stad jobbar med covid-19:

Läs mer Stäng

Arkiv 2001-2004

Färre ljusbränder i Göteborg inför jul

2003-12-19 Övrigt

Från första advent fram till fredag 19 december har det inträffat sju bränder i Göteborgsområdet som orsakats av levande ljus. Det är färre än motsvarande tid förra året konstaterar Claes Thornberg, brandorsaksutredare på Räddningstjänsten i Storgöteborg. Han betonar vikten av att ha en väl fungerande brandvarnare.

Lyft för Göteborg med storsatsning på infrastruktur

2003-12-19 Trafik

Staten satsar omkring 25 miljarder kronor i den största infrastruktursatsningen någonsin i landet. En stor del av den görs i Västsverige på järnvägen till Trollhättan och de stora Europa- och riksvägarna. Satsningen betyder att Göteborgs roll som transportnav i Västsverige förstärks. Förhoppningen är att regionens ekonomiska utveckling ska få en knuff framåt.

Konsumentvägledningen blir kvar i Bergsjön

2003-12-19 Konsument

Den lokala konsumentvägledningen i Bergsjön blir kvar även efter det att pengarna från den så kallade Storstadssatsningen försvinner ur projektet vid årsskiftet. Det står klart sedan både Bergsjöns stadsdelsnämnd och Konsumentnämnden antagit ett samarbetsavtal.

Fryshus utsett till stans bästa hus

2003-12-19 Bostad

Det gamla fryshuset vid fiskhamnen i Göteborg som byggts om till kontor utsågs på fredagen till stans bästa byggnad. Priset ”Årets bästa byggnad” har delats ut sedan 1965 efter en donation från makarna Per och Alma Olsson.

Färdtjänsten förbereder sig inför hektisk julhelg

2003-12-18 Trafik

Färdtjänsten står nu inför sin mest hektiska period på hela året. Emma Qvarfordt, avdelningschef på Färdtjänstens reseservice hoppas att transporterna på julafton ska löpa lika bra som förra året då ingen behövde bli utan resa. ”Det finns fortfarande en del ledig kapacitet, men inte på alla tider”, säger hon.

Grundskolans praktikplatser samlade på webbplats

2003-12-17 Utbildning

Från och med vårterminen kan alla Göteborgs åttonde- och niondeklassare hitta och boka sin praktikplats direkt på Internet. ”Praktikplatsen.se är ett redskap för elever, lärare och arbetsgivare för att kunna jobba med arbetslivskontakter. Vi vill få arbetslivet att bli en mycket mer integrerad del av skolan", säger Annica Bjerrhede, projektledare på GR Utbildning.

Skolrapport visar på nya sätt att lära ut matematik

2003-12-15 Utbildning

Skolmatten kan utvecklas, metoderna och engagemanget finns. Det slår skolutvecklingsenheten i Göteborg fast i sin rapport ”Vän med matematiken”. Ett 30-tal skolor i elva stadsdelar har genom projektet ELIS satsat extra på att göra matematiken konkret och lustfylld.

Krogvakter bildar råd för ökat samarbete med närpolisen

2003-12-11 Övrigt

Krogvakterna i Lorensbergs närpolisområde har tillsammans med polisen bildat ett särskilt ordningsvaktsråd. ”Vi behöver bli bättre på att samarbeta, polisen är ju våra arbetsledare. Polisen har tilldelat oss viss form av polismakt när vi arbetar och då måste vi också ha en tätare dialog”, säger Jannis Christof, ordförande i Ordningsvaktsrådet Lorensberg.

Säkerhetschef på bostadsföretag får Göta Lejons säkerhetspris

2003-12-11 Bostad

Årets säkerhetssamordnare heter Dan Gaversjö, säkerhetschef på förvaltningsbolaget Framtiden. Han får priset för att han bland annat dragit igång en verksamhet med särskilda stadsdelsväktare i Bergsjön. Idén med stadsdelsväktare går ut på att få både privata och kommunala fastighetsägare att samverka kring bevakningen av fastigheterna i området.

Dikter om rasism belönades med fredspris

2003-12-10 Utbildning

Årets Ungdomens fredspris gick till Hvam gymnasieskola i Akershus utanför Oslo. Priset delades ut på Nobeldagen i Göteborgs konserthus. Det var andra året priset delades ut. Det arrangeras av det så kallade GO-samarbetet där Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Oslo, Akershus och Østfold i Norge ingår

Fler nyheter

Visa fler artiklar »» 1 2 3 68