Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Arkiv 2001-2004

2003-12-19 Övrigt

Från första advent fram till fredag 19 december har det inträffat sju bränder i Göteborgsområdet som orsakats av levande ljus. Det är färre än motsvarande tid förra året konstaterar Claes Thornberg, brandorsaksutredare på Räddningstjänsten i Storgöteborg. Han betonar vikten av att ha en väl fungerande brandvarnare.

2003-12-19 Trafik

Staten satsar omkring 25 miljarder kronor i den största infrastruktursatsningen någonsin i landet. En stor del av den görs i Västsverige på järnvägen till Trollhättan och de stora Europa- och riksvägarna. Satsningen betyder att Göteborgs roll som transportnav i Västsverige förstärks. Förhoppningen är att regionens ekonomiska utveckling ska få en knuff framåt.

2003-12-19 Konsument

Den lokala konsumentvägledningen i Bergsjön blir kvar även efter det att pengarna från den så kallade Storstadssatsningen försvinner ur projektet vid årsskiftet. Det står klart sedan både Bergsjöns stadsdelsnämnd och Konsumentnämnden antagit ett samarbetsavtal.

2003-12-19 Bostad

Det gamla fryshuset vid fiskhamnen i Göteborg som byggts om till kontor utsågs på fredagen till stans bästa byggnad. Priset ”Årets bästa byggnad” har delats ut sedan 1965 efter en donation från makarna Per och Alma Olsson.

2003-12-18 Kultur & fritid

Nästa år får 43 olika teatrar, föreningar och annan verksamhet inom kulturlivet i Göteborg dela på sammanlagt drygt 30 miljoner kronor i bidrag. Det beslutade kulturnämnden i Göteborg på torsdagen.

2003-12-18 Trafik

Färdtjänsten står nu inför sin mest hektiska period på hela året. Emma Qvarfordt, avdelningschef på Färdtjänstens reseservice hoppas att transporterna på julafton ska löpa lika bra som förra året då ingen behövde bli utan resa. ”Det finns fortfarande en del ledig kapacitet, men inte på alla tider”, säger hon.

2003-12-18 Vård & omsorg

Blodcentralen som behöver fylla lagren inför julhelgen gör nu en ny efterlysning av blodgivare. ”Vi har stort behov av blod, blodgrupp 0 både positivt och negativt. Även blodgivare med andra blodgrupper är välkomna”, säger Ulla-Britt Frank, planeringssekreterare på Blodcentralen på Sahlgrenska.

2003-12-17 Utbildning

Från och med vårterminen kan alla Göteborgs åttonde- och niondeklassare hitta och boka sin praktikplats direkt på Internet. ”Praktikplatsen.se är ett redskap för elever, lärare och arbetsgivare för att kunna jobba med arbetslivskontakter. Vi vill få arbetslivet att bli en mycket mer integrerad del av skolan", säger Annica Bjerrhede, projektledare på GR Utbildning.

2003-12-17 Kultur & fritid

Frölunda Indians huvudtränare Conny Evensson är årets göteborgare. Värmlänningen Evensson får utmärkelsen för att han gjort Göteborg till ishockeyns huvudstad med första SM-guldet på 38 år.

2003-12-17 Kultur & fritid

Frölunda Indians huvudtränare Conny Evensson är årets göteborgare. Värmlänningen Evensson får utmärkelsen för att han gjort Göteborg till ishockeyns huvudstad med första SM-guldet på 38 år.

Fler nyheter

Visa fler artiklar »» 1 2 3 133

Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges möte 21 november

Sändningen startar klockan 15.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling