Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Tisdag 26 maj

klart.se

Här kan du läsa om hur Göteborgs Stad jobbar med covid-19:

Läs mer Stäng

Arkiv 2004-2007

27 nya direktflyg till Göteborg under 2006

2006-12-21 Trafik

Åtta lågprisflygbolag har eller ska starta 27 nya direktlinjer till och från Landvetter och Göteborg City Airport. Det är resultatet av Göteborg & Co:s flygkampanj och ett unikt samarbetsavtal som staden tecknat med Luftfartsverket. 

Försäkra bilar i egen regi sparar pengar åt staden

2006-12-21 Trafik

Göteborgs Stad började i våras som första svenska kommun att försäkra fordon i egen regi via det kommunala försäkringsbolaget Göta Lejon. "Hittills pekar allt på att kostnaderna kommer att sjunka i jämförelse med tidigare", konstaterar K-G Berglund, vd på Göta Lejon som förvånats över de många skadorna på stadens bilar.

Manlig hög kommunal chef mest nöjd med jobbet

2006-12-20 Övrigt

Manliga chefer i stadens förvaltningar och bolag är mer nöjda än sina kvinnliga kollegor. Hög arbetsbelastning är det som främst drar ner betyget på chefernas arbetsförhållanden. Det framgår av stadens senaste ledarenkät där det så kallade Nöjd ledarindex (NLI) hamnar på 66, samma värde som i fjol.

Göteborgs Stad får bästa kreditvärdighet av Moody’s

2006-12-20 Övrigt

Kreditvärderingsinstitutet Moody's ger Göteborgs Stads ekonomi högsta betyg. Vid en genomgång av 143 städer och regioner i Europa, Mellanöstern och Afrika får bara fyra städer betyget Aaa - Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Det höga betyget väntas ge lägre räntor på stadens lån, en besparing på cirka tio miljoner kronor per år.

Lönen orsakar mest missnöje bland stadens anställda

2006-12-19 Övrigt

Regionarkivet och Park- och naturförvaltningen är de arbetsplatser inom Göteborgs stad där medarbetarna är minst nöjda. Mest nöjda är de anställda på Lokalsekretariatet och Konsument Göteborg. Generellt sett är lönen största anledningen till missnöje. Det framgår av stadens senaste medarbetarenkät.

Bygget av Pedagogen höll både budget och tidsramar

2006-12-19 Utbildning

Bygget av nya Pedagogen, ett jätteprojekt på cirka 750 miljoner kronor, har hållit både tids- och kostnadsramarna, vilket är ovanligt för ett så stort och långvarigt projekt. Det konstaterar nu kommunala bolaget Higabgruppen vid sin slutavstämning av projektet.

Förtätad stadskärna ska ge fler jobb till Göteborgsregionen

2006-12-18 Näringsliv

Göteborgs stadskärna är Göteborgsregionens tillväxtmotor. Men den måste bli större och starkare för att kunna konkurrera med andra regioner. Därför ska stadskärnan förtätas med 40.000 nya arbetsplatser och 30.000 fler boende till år 2020.

Göteborgarna får tycka till om förslag till ny översiktsplan

2006-12-13 Övrigt

Visionen är en attraktiv blandstad och i första hand vill man kompletteringsbygga i kollektivtrafiknära lägen. De centrala delarna av Göteborg prioriteras. På tisdagen gav byggnadsnämnden klartecken till att skicka ut förslaget till ny översiktsplan på samråd i slutet av januari. Då får även göteborgarna komma med synpunkter.

Pensionärer granskar priser i skyltfönster

2006-12-13 Konsument

I vår ska prisinformationen i skyltfönstren granskas extra noga. Ett antal butiker och köpcenter i stan kommer få besök av fältgrupper från fem olika pensionärsorganisationer. Granskningen utförs i samarbete med Konsument Göteborg.

Stabila finanser för Göteborgs Stad visar ny kreditvärdering

2006-12-12 Övrigt

Göteborg finansiella resultat är stabilt. Det visar den årliga rating av stadens kreditvärdighet som kreditvärderingsföretaget Standard & Poor’s har gjort. De har gett staden samma betyg sedan 2001.

Fler nyheter

Visa fler artiklar »» 1 2 3 81