Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2012-02-01]

Åtta nya hållplatser vid Nils Ericsonterminalen

Ska minska risk för förseningar. På onsdagen öppnar en ny del av Nils Ericsonterminalen med åtta nya hållplatslägen. De linjer som främst ska trafikera den nya delen av terminalen är Lila Express, linje 59 mot Jonsered, linje 290 och 291 mot Öckerö och linje 600 mot Trollhättan. Ersättningsbussar för inställda tåg kommer också att använda de nya hållplatserna.

Tanken är att öka marginalerna mellan avgångarna och på så vis minska risken för förseningar. Då behövs tio minuter mellan varje avgång på hållplatserna.

– Det har vi inte idag, utan det ligger runt fem minuter vid högtrafik. Det gör att minsta lilla försening på en avgång kan ställa till problem även för andra turer, säger Attila Ungvari, affärsområdeschef på Västtrafik.

De nya hållplatserna ligger på andra sidan parkeringsplatsen bakom terminalen mot Kruthusgatan. Där finns nu ett tak, stolar och skyltar med realtidsinformation för alla avgångar.

Nils Ericsonterminalen har ungefär 1 000 avgångar per dygn och är Västsveriges trafiktätaste bussterminal. Mellan 2006 och 2010 ökade antalet resenärer med närmare 60 procent. I och med utbyggnaden, som ingår i Västsvenska paketet, har terminalen nu 29 hållplatser.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling