Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2004-04-22]

Balder skriksäkrad inför Lisebergs vårpremiär

Vid torsdagens provtur i Balder, i fjol utsedd till världens bästa berg- och dalbana, hördes publikens skrik lite stötvis, ljudet försvann när tåget passerade sidoskydd och tunnlar.

När Liseberg öppnar för säsongen på lördag får Balderpubliken skrika sig hes innanför tunnlar och sidoväggar efter att grannarna klagat på publikens tjut i fjol. Marknadschef Pelle Johannisson utlovar höjd läskighetsfaktor eftersom fartkänslan ökar. Andra nyheter på Liseberg är 2.700 sittplatser framför Stora scenen och Världsnaturfondens 3D-film om miljöhoten på jorden.

Om de nya tunnlarna och sidoväggarna på Balders ”skrikigaste” ställen verkligen kommer att få ner bullernivåerna vet ingen ännu.

702C.jpg
– Vi har precis byggt klart. När vi kör för fullt kommer vi att göra nya mätningar. De som provåkt hittills har mest varit Lisebergsfolk och de skriker inte så mycket, säger Katarina Kolb på Lisebergs PR-avdelning.

Under vintern har parken också fått en ny förbindelse över Mölndalsån till den nya Balders Park med några nya spel och en ny hamburgerrestaurang och förstås entrén till berg- och dalbanan.

Rabatter och planteringar är redan långt komna, faktiskt något tidigare än vanligt så helgens premiärbesökare kan glädjas åt både blomsterprakt och väldoft.

Naturfilm med 3D-glasögon

Liseberg utökar samarbetet med Världsnaturfonden. Biografen Maxxima kommer hela säsongen visa den tredimensionella filmen Pandavision som ska ses med särskilda 3D-glasögon.

– Vi tycker det är bra att blanda allvarliga budskap med den ganska glättiga miljö som Liseberg är, säger Pelle Johannisson, Lisebergs marknadschef.

5672.jpgFilmen är en blandning av underhållning och ett allvarligt naturvårdsbudskap och handlar om skövlingen av regn-
skogarna, utfiskning av haven och vad som händer när jordens medeltemperatur höjs och polarisarna börjar smälta.

Tidigare har det kostat extra att besöka den stora biografen men nu ingår filmen i åkpasset.

Satsar på sittande publik

En annan nyhet är 2.700 sittplatser framför Stora scenen, och Musikpaviljongen har fått en större yta framför scenen med fler sittplatser.

26D4.jpg– Vi satsar mer än någonsin på underhållning i år. Både till volym, budget och antal dagar. På Musikpaviljongen har vi som vanligt en salig blandning av artister som vi är stolta över att ha på Liseberg, säger Lisebergs programchef Curt-Eric Holmqvist och nämner Charlie Norman, Freddie Wadling, Cajsa-Lisa Ejemyr och många fler.

Nytt system visar köer

Förra året klagade många över långa köer till de populära attraktionerna, Liseberg har därför installerat ett nytt köinformationssystem i sina kassor.

Färgsymboler och tidsangivelser ska ge besked om hur långa köerna är så att det går att välja andra attraktioner under tiden.

Kvart i tolv på lördag öppnar Liseberg grindarna för säsongen. Klockan tolv prick är det utdelning av ”Lisebergsapplåden” som går till någon som gjort Sverige gladare.

Årets glädjespridare och applådmottagare är Jerry Williams.

765E.jpg

Balders Bro heter den nya förbindelsen över Mölndalsån till Balders Park.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling