Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2017-11-08]

Barn och unga får prova på fastighetsbranschen

Framtidssatsning i rolig och kreativ miljö. Foto: Sofia Sabel

Framtidslabb i Frölunda. Under torsdagen öppnar ett framtidslabb för fastighetsbranschen. I olika övningar och spelformer får unga utforska en bransch som står inför en stor generationsväxling.

Framtidens Fastighetslabb låter barn och ungdomar – genom bilder, film, ljud och ljus – ta del av berättelser och fastighetsrelaterade utmaningar. På labbet lyfts ämnen som service och hållbarhet, till integration, utbildning, bostadsbrist och stadsplanering.

Målgruppen är i första hand elever i årskurs 4–9, men även arbetsförmedling och andra aktörer inom vuxenutbildning och yrkesutbildning är välkomna.

– Tanken är också att diskussioner kring upplevelserna i Fastighetslabbet ska fortsätta i klassrummet efter besöket, säger Maria Hultgren på Bostadsbolaget, projektledare och en av initiativtagarna.

Det byggs nytt runt om i Sverige samtidigt som en generationsväxling är på gång i branschen.

– Genom Framtidens Fastighetslabb låter vi skolelever praktiskt prova på och uppleva de olika yrkena och visar samtidigt vilken bredd som finns.

Göra skillnad i samhället
Bakom satsningen står kommunala bostadskoncernen Framtiden som förvaltar över 72 000 lägenheter.

– Vi vill också visa att genom att jobba hos oss kan du göra skillnad i samhället. Inom allmännyttan arbetar vi förstås med fastigheter men också med service, hållbarhet, integration, stadsplanering, att åtgärda bostadsbristen och många andra områden, säger Magdalena Dawidson, hr-strateg på Familjebostäder, projektledare för Fastighetslabbet och även hon initiativtagare.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Hitta påsklovsaktiviteterna här!

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Projekt Skeppsbron, Göteborgsförslaget om ett Sverigefinskt kultur- och informationscenter, riktlinjer för personalförmåner och utredning om ett stödcentrum för utsatta för hedersrelaterat våld var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 10 april. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 28 mars

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling