Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2017-11-08]

Barn och unga får prova på fastighetsbranschen

Framtidssatsning i rolig och kreativ miljö. Foto: Sofia Sabel

Framtidslabb i Frölunda. Under torsdagen öppnar ett framtidslabb för fastighetsbranschen. I olika övningar och spelformer får unga utforska en bransch som står inför en stor generationsväxling.

Framtidens Fastighetslabb låter barn och ungdomar – genom bilder, film, ljud och ljus – ta del av berättelser och fastighetsrelaterade utmaningar. På labbet lyfts ämnen som service och hållbarhet, till integration, utbildning, bostadsbrist och stadsplanering.

Målgruppen är i första hand elever i årskurs 4–9, men även arbetsförmedling och andra aktörer inom vuxenutbildning och yrkesutbildning är välkomna.

– Tanken är också att diskussioner kring upplevelserna i Fastighetslabbet ska fortsätta i klassrummet efter besöket, säger Maria Hultgren på Bostadsbolaget, projektledare och en av initiativtagarna.

Det byggs nytt runt om i Sverige samtidigt som en generationsväxling är på gång i branschen.

– Genom Framtidens Fastighetslabb låter vi skolelever praktiskt prova på och uppleva de olika yrkena och visar samtidigt vilken bredd som finns.

Göra skillnad i samhället
Bakom satsningen står kommunala bostadskoncernen Framtiden som förvaltar över 72 000 lägenheter.

– Vi vill också visa att genom att jobba hos oss kan du göra skillnad i samhället. Inom allmännyttan arbetar vi förstås med fastigheter men också med service, hållbarhet, integration, stadsplanering, att åtgärda bostadsbristen och många andra områden, säger Magdalena Dawidson, hr-strateg på Familjebostäder, projektledare för Fastighetslabbet och även hon initiativtagare.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling