Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-04-26]

Biskopsgårdens megaloppis växer

Tidigare har Megaloppis Biskopsgården hållit hus i Vårvindens fritidsgård. 4 maj är det dags igen, men nu i Sjumilahallen.

Flyttar in i Sjumilahallen. Megaloppis Biskopsgården har blivit ett populärt arrangemang de senaste åren. Nästa lördag, den 4 maj är det dags igen. Den här gången flyttar loppisen till Sjumilahallen för att fler försäljare ska få plats.  

Megaloppisen anordnas för fjärde gången. Försäljar- och besökarantalet har växt för varje tillfälle och därför flyttar den från Vårvindens fritidsgård till Sjumilahallen denna gång.

– Det ger oss 30–40 platser extra. Vi tänker att vi utökar megaloppisen nu på våren, men att vi är i Vårvindens fritidsgård igen vid höstens arrangemang, säger Jonathan Björk, koordinator Kultur- och Fritidsarrangemang, Västra Hisingen.

Sista dag för att anmäla sig som försäljare är 1 maj. Det går att göra både online och på Medborgarkontoret vid Vårväderstorget.

– Det är gratis att boka ett försäljningsbord och det finns fortfarande några platser kvar.

Lär dig sy och syra grönsaker
Nytt för i år är också att Megaloppisen fokuserar på temat hållbarhet. Olika aktörer kommer att informera om hållbarhet ur olika perspektiv i samband med loppisen.

– Farligt avfallsbilen och Bygglekplatsen är på plats. Det blir även olika workshops där man får lära sig att sy, syra grönsaker och laga sina trasiga elartiklar. Emmaus finns på plats, så om man får grejer kvar efter loppisen som man inte sålt, går det bra att skänka, säger Jonathan Björk.

Megaloppisen pågår klockan 11–15. Det kommer att finnas mat och fika till försäljning, bland annat från Container Kitchen och Resursrestaurangen.

Megaloppis Biskopsgården är ett samarbete Göteborgs Stad Västra Hisingen, Bo Bra i Biskopsgården och Bostadsbolaget.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling