Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2019-09-02]

Boplats har blivit bostadsförmedling

Tar över service till sökande. Från och med den 1 september tar Boplats Göteborg över förmedlingen av bostäder som annonseras på boplats.se. Förändringen innebär att Boplats står för en större del av servicen till de sökande och att alla ansökningar rangordnas efter kötid.

Boplats tar över delar av hyresvärdarnas ansvar i uthyrningskedjan. Marknadsplatsen för den som letar bostad i Göteborgsregionen ska nu även sköta förmedlingen av bostäder. All hantering fram till kontraktsskrivning kommer Boplats personal att ta hand om.

− Hyresvärdar som publicerar lägenheter på boplats.se får inte bara en uthyrningstjänst, de får också del av vår kundservice som hjälper bostadssökande digitalt, via telefon och med besök i lokalen i Rosenlund, säger Maria Meyer-Martins, VD för Boplats Göteborg.

Som bostadsökande innebär det att du, oavsett vem hyresvärden är, i första hand kommer ha kontakt med Boplats om du har frågor eller behöver hjälp kring ditt bostadssökande.

Kötid gäller för alla
Genom att Boplats tar över bostadsförmedlingen kommer alla ansökningar att rangordnas efter de sökandes kötid. Tidigare kunde privata hyresvärdar välja bland de sökande. Det gör det även möjligt att se din placering på alla lägenheter.

Även i fortsättningen kommer Göteborgs allmännyttiga lägenheter förmedlas via boplats.se. Men Maria Meyer-Martins välkomnar också andra hyresvärdar inom pendlingsavstånd från Göteborg att använda sig av Boplats. Kommunala så väl som privata.

− Vårt uppdrag är att se till att alla villkor för att få hyra en lägenhet är tydligt angivna, och om hyresvärden inte godkänner en sökande så skall hen få en tydlig förklaring om varför, säger hon.

Boplats Göteborg AB ägs av Göteborgs Stad.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling