Satsningen Ungahem ska göra det lättare för göteborgare mellan 18 och 29 år att få lägenhet. 1.000 lägenheter ska tas fram till 2010. Under mars kommer 150 ungdomslägenheter att förmedlas via Boplats Göteborg – på måndagen fanns 60 lägenheter att söka på Boplats hemsida.

– Lägenheterna är vanliga lägenheter, mest ettor och tvåor, fördelade över hela staden, säger Carin Malmberg, projektledare för Ungahem.

Bakgrunden till Ungahem är ett beslut i kommunstyrelsen om att satsa på lägenheter för unga personer som inte studerar på någon högskola eller universitet.

Nybygge på Guldheden

Mellan 2002-2006 byggdes cirka 2.800 studentbostäder och nu vill man göra något för dem som inte studerar utan som kanske har ett jobb, men som flyttar runt mellan olika boenden eller bor kvar hemma.

Cirka hälften av de 1.000 lägenheterna kommer att vara nybyggda. En del av dessa kommer att ligga i Poseidons kategoriboende i Doktor Forselius Backe på Guldheden.

För att skapa framtidens ungdomsboende har Poseidon och Ungahem inlett ett samarbete med Chalmers arkitektutbildning. Studenter på arkitektutbildningen kommer att kunna tävla om utformningen på huset och lägenheterna.