Framtidslabb i Frölunda. Under torsdagen öppnar ett framtidslabb för fastighetsbranschen. I olika övningar och spelformer får unga utforska en bransch som står inför en stor generationsväxling.

Framtidens Fastighetslabb låter barn och ungdomar – genom bilder, film, ljud och ljus – ta del av berättelser och fastighetsrelaterade utmaningar. På labbet lyfts ämnen som service och hållbarhet, till integration, utbildning, bostadsbrist och stadsplanering.

Målgruppen är i första hand elever i årskurs 4–9, men även arbetsförmedling och andra aktörer inom vuxenutbildning och yrkesutbildning är välkomna.

– Tanken är också att diskussioner kring upplevelserna i Fastighetslabbet ska fortsätta i klassrummet efter besöket, säger Maria Hultgren på Bostadsbolaget, projektledare och en av initiativtagarna.

Det byggs nytt runt om i Sverige samtidigt som en generationsväxling är på gång i branschen.

– Genom Framtidens Fastighetslabb låter vi skolelever praktiskt prova på och uppleva de olika yrkena och visar samtidigt vilken bredd som finns.

Göra skillnad i samhället
Bakom satsningen står kommunala bostadskoncernen Framtiden som förvaltar över 72 000 lägenheter.

– Vi vill också visa att genom att jobba hos oss kan du göra skillnad i samhället. Inom allmännyttan arbetar vi förstås med fastigheter men också med service, hållbarhet, integration, stadsplanering, att åtgärda bostadsbristen och många andra områden, säger Magdalena Dawidson, hr-strateg på Familjebostäder, projektledare för Fastighetslabbet och även hon initiativtagare.