Med en bok om stadsdelens historia till alla som bor i Bergsjön Centrum. Så vill Familjebostäder fira att Bergsjön fyller 40 år i år. På torsdagsmorgonen gav sig personalen ut och knackade dörr för att dela ut den tidiga julklappen till 1.200 boende.

Boken heter ”Bergsjön inifrån” och är en resa från istid till nutid. Den skildrar hur landskapet såg ut förr, hur stadsdelen växte fram för 40 år sedan och vad som har hänt under årens lopp.

Flera lokala profiler

Dessutom får läsaren möta en rad lokala profiler. Som till exempel en polis som jobbat i Bergsjön i drygt 30 år och en man som överlevt Auschwitz och som i dag bor i stadsdelen.

− Boken innehåller många fina bilder, både gamla och helt nytagna, säger Siv Undén, distriktschef på Familjebostäder.

Hon är en av de 15 anställda hos Familjebostäder som under luciadagen går runt till de som bor i området för att överlämna boken – inslagen som en julklapp – samt ett julkort.

Saturnusgatan får vänta

− Är man inte hemma när vi går runt går det bra att komma och hämta ett exemplar av boken hos oss vid senare tillfälle, säger Siv Undén.

Sammanlagt ska boken delas ut till 1.500 lägenheter. Större delen av dessa får boken på luciadagen. Bosatta på Saturnusgatan får dock ge sig till tåls till den 19 december då boken överlämnas till dem som bor där.

Fotnot:
Bergsjöns Kultur- och Mediaverkstad har samordnat arbetet med boken. Projektledare är Shaker Tahrer, redaktör Richard Jändel och bildredaktör Gisli Hjaltason. Boken finns också att köpa på Bergsjöns bibliotek.