Får jag ha en inneboende utan att fråga hyresvärden? Hur gör jag när jag vill hyra ut i andra hand? Det är vanliga frågor som Boplats Göteborg får från sina bostadssökande. Svar ges när Boplats och Hyresgästföreningen arrangerar Hyresgästens dag den 12 maj.

− Frågorna som kommer till oss dagligen handlar om allt möjligt som rör boende i hyresrätt. Oftast regler och juridik. Vad man får och inte får göra i vissa situationer, säger Shahbaz Khan, informatör på Boplats Göteborg.

I hyresrättens tecken

För första gången arrangerar Boplats tillsammans med Hyresgästföreningen därför en dag, eller närmare bestämt en kväll, helt i hyresrättens tecken. Den består del av en föreläsning med Roger Höög, som är jurist på Hyresgästföreningen, och dels av en rad bemannade stationer på olika teman.

Exempel på teman är ”första bostaden”, ”rättigheter och skyldigheter som hyresgäst” och ”hur kan jag påverka mitt bostadsområde?”.

Fotnot:
Hyresgästens dag äger rum på Boplats Göteborg den 12 maj klockan 17.00-19.00. Föreläsningen kräver föranmälan till e-post: hyresdag@boplats.se eller telefon 031-13 90 90.