När Boplats Göteborg hösten 2007 först gången bjöd in till mingelkväll för bobytare blev gensvaret överväldigande. Mer än 400 hyresgäster kom för att diskutera lägenheter med varandra. På tisdagskvällen upprepas arrangemanget i Boplats Göteborgs nya lokaler vid Rosenlundsplatsen med plats för ännu fler besökare.

Idén om en bobytardag kläcktes på ett vanligt morgonmöte för något år sedan. Succén blev omedelbar och nu har konceptet kommit för att stanna.

– Vi lärde oss att det finns ett oerhört stort behov att träffas. Sajter på nätet finns det gott om sedan tidigare, men bobytardagen tror vi att vi är ensamma om, säger Shahbaz Khan som är informatör på Boplats Göteborg.

Erbjuds också experthjälp av jurister

Att intresset är stort för att hitta rätt i bostadsdjungeln råder det ingen tvekan om. Över 40 procent av de 85.000 registrerade bostadssökande på Boplats Göteborg bor redan i hyresrätt. Man kan på goda grunder anta att de gärna byter om de skulle hitta rätt.

Tisdagens besökare kommer liksom förra gången att få lappar att fästa på bröstet – lappar som berättar vilken typ av lägenhet man kan erbjuda, och vilken storts lägenhet man söker.

Förutom snacks och spännande samtal erbjuds också experthjälp av jurister från Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen.

Fotnot:
Bobytarmingel pågår på Boplats Göteborg på Rosenlundsplatsen 1, på tisdag 3 februari från 16.30 till 19.00. Ingen föranmälan krävs.