Bostadssökande som är nyfikna på Göteborgs norra stadsdelar kan på lördag åka på gratis busstur. Det är Boplats Göteborg som bjuder på resan i samband med lördagens temadag om småhus och hyresrätter i Nordost.

– Det händer mycket positivt i de norra stadsdelarna idag och vi tycker det är viktigt att visa upp det. Det finns stora visioner för framtiden och redan idag byggs mycket, säger Maria Yhlen Jordan, projektledare för Tema Norr på Boplats Göteborg.

Berättar om Vision Angered

Det är ett antal bostadsföretag som håller i lördagens guidning. De kommer att visa sina områden och pågående projekt, både bostäder och närmiljö. Jan-Åke Ryberg, samordnare för Vision Angered, är också med för att berätta om planerna för framtidens Angered.

Förutom rundturen till de olika bostadsområdena stannar bussen också till vid utsiktsplatsen i Rannebergen. Det finns chans att dricka kaffe och se uppträdande i Angered centrum.

Temadagen på Kungsportsplatsen 1 pågår klockan 10-14 på lördag. Bussen är gratis och avgår klockan 11. Antalet platser är begränsade – först till kvarn gäller. Anmälan snarast till buss@boplats.se.

Fotnot:
Boplats Göteborgs utställning om bostäder i nordost pågår april ut i lokalerna på Kungsportsplatsen 1. Utställningen omfattar Gärdsås, Bergsjön, Kortedala, Hjällbo, Sandeslätt, Lövgärdet, Rannebergen och Angered Centrum. Utställare är Bostadsbolaget, Familjebostäder, Hjällbo Bostaden, Göteborgs Stad Vision Angered, konsortiet Kryddhyllan (Egnahemsbolaget, Riksbyggen, HSB), Bovista, Stena Fastigheter.