Engagerade hyresgäster mellan 8 och 17 år. Bostadsbolaget i Göteborg har utsetts till Årets fastighetsförvaltare, för sitt arbete med unga, särskilt satsningen "Hagas Kaponjärer", en grupp unga hyresgäster som engagerar sig i sitt bostadsområde.

Bostadsbolaget prisas för att man med ”mycket medmänsklighet och med stort engagemang har lyckats uppnå medvetenhet och ansvarstagande kopplat till miljö och samhälle för ett helt kvarters invånare, från de yngsta och alla därutöver”.

Idén till Hagas Kaponjärer kom från Krax Haake, kvartersvärd i Bostadsbolaget. Projektet körs nu för tredje året, ett 30-tal hyresgäster i Haga i åldrarna 8-17 år samlas en gång i månaden.

Nedskräpning och klotter har minskat
Under ledning av kvartersvärdarna har ungdomarna bland annat ordnat loppis, plockat skräp och tillverkat klotterskyltar. Projektet har lett till ett ökat engagemang i bostadsområdet, både från unga och vuxna. Det har dessutom lett till att klotter och nedskräpning har minskat.

Årets Fastighetsförvaltning är ett pris som instiftats av publikationen Fastighetsförvaltaren och mötesplatsen Fastighetsförvaltning.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs kommunala bostadsföretag i Framtidenkoncernen och har cirka 23.000 lägenheter.