Med kampanjen #waterhack inspirerade Bostadsbolaget sina hyresgäster att minska vattenförbrukningen med i snitt 5,1 procent. Därmed har hyresgästerna sparat 1,5 miljon kronor åt sig själv.

Oskar Scheiene, energi- och miljöchef på Bostadsbolaget. Foto: Peter Nilsson

– När vi nu summerar kampanjen kan vi inte annat än att vara nöjda. Vi sparade cirka 42 miljoner liter vatten och därmed också den betydande mängd energi som går åt vid uppvärmning, vattenrening och distribution. Utöver det tillkommer ytterligare miljövinster som minskad användning av kemikalier för vattenrening, säger Oskar Scheiene, energi- och miljöchef på Bostadsbolaget, i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över våra hyresgäster som tagit ett stort steg mot en mer hållbar livsstil som vi hoppas blir bestående.

1,5 miljon sparade kronor – till hyresgästerna

Minskad vattenanvändning betyder också minskade kostnader. Under kampanjperioden kunde Bostadsbolaget räkna hem en besparing på uppskattningsvis 1,5 miljon kronor. Pengar som nu istället kommer hyresgästerna tillgodo på andra sätt.

– En sådan här besparing möjliggör ytterligare investeringar i våra fastigheter, investeringar som bidrar till att skapa en så bra boendemiljö som möjligt för våra hyresgäster, säger Oskar Scheine.