Yrkestest på webben och upplevelselokal i Tynnered. Fler unga hjärnor behövs när vi ska bygga en hållbar stad. Därför har de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg ett eget fastighetslabb, dit skolor kan komma med sina elever. Här kan de under några fartfyllda timmar testa på olika yrken och lära sig mer om fastighetsbranschen, allmännyttan och samhällsutveckling i staden.

Framtidens Fastighetslabb håller öppet för besök i upplevelselokalen i Tynnered. Dessutom finns ett nytt yrkestest på webben där elever kan testa sig själva och se vilket yrke inom branschen som kan passa i framtiden. Syftet är att visa upp en bred yrkesbransch med många möjligheter till jobb.

Louise Rickardsson är koordinator på Fastighetslabbet och legitimerad lärare. Hon hoppas att fler skolor tar chansen att uppleva labbet och samtidigt lära mer om hur man bygger en hållbar stad.

Kommer ha stort behov av personal

– Fastighetsbranschen har många yrkesroller och kommer att ha ett stort rekryteringsbehov i framtiden. Med labbet vill vi på ett kul och pedagogiskt sätt visa upp branschen, hur vi bidrar till en hållbar stad och kanske få fler att se en framtid hos oss, säger Louise.

Under ett besök på Framtidens Fastighetslabb ställs eleverna inför både pedagogiska och fartfyllda utmaningar att lösa tillsammans – från gräsklipparrace till att planera en helt ny stadsdel.

Alla labbstationer har tydliga kopplingar till grundskolans kurser och läroplan som gör att eleverna på ett nytänkande och annorlunda sätt kan se kopplingarna mellan skola och arbetsliv.

 Lärare och studie- och yrkesvägledare är välkomna att höra av sig och boka ett gratis studiebesök. Även andra intresserade grupper är välkomna.

Foto: Sofia Sabel