Nu har den första bostadsrättsföreningen anslutit sig till Störningsjouren. Det är BRF Karlavagnen på Hisingen. Samtidigt står fler bostadsrättsföreningar på tur för att nyttja de tjänster som redan omfattar mer än två tredjedelar av Göteborgs hyresrätter.

− Vi är ju till för alla Göteborgare. Fram till nu har vi haft hand om lägenheter hos kommunala och privata hyresvärdar. Att även bostadsrättsföreningar går med ser vi som en del av framtiden, säger Störningsjourens vd Bo Strandberg.

Stort intresse från bostadsrättsföreningar

Förfrågningar från olika bostadsrättsföreningar kommer ganska ofta. I dagsläget har ytterligare två bostadsrättsföreningar konkreta planer på att ansluta sig till Störningsjouren.

− Det är upp till bostadsrättsföreningens styrelse att åtgärda störningar. Medan vi har trygghetskonsulenter som tar hand om både akuta situationer nattetid och problem dagtid.

Störningsjouren fortsätter att växa

Störningsjouren har i år funnits i fem år. Sedan starten har verksamheten vuxit markant. I början av 2008 kunde hälften av alla som bor i hyresrätt ringa Störningsjouren. Efter att några privata hyresvärdar har tillkommit är motsvarande siffra nu uppe i drygt två tredjedelar.

Uppdraget är att skapa trygghet hos dem som ringer och känner sig störda av sina grannar.

− Vi kan vara på plats på minst 15 minuter. Det gäller lägenheter över hela stan, säger Bo Strandberg.