Startade Gåsacupen i fotboll. Stadsodlingsprojekt, fotbollsturnering, glöggafton och balkongtävling. Det är några av de aktiviteter som Familjebostäders arbetsgrupp på Gåsagången i Backa ligger bakom. Nu får de ta emot Framtidskoncernens pris för trygghet och säkerhet.

Stenkastning, bilbränder och andra oroligheter i Backa fick Familjebostäder att starta en arbetsgrupp för att skapa trygghet i området. Arbetsgruppen tar nu emot årets upplaga av Förvaltnings AB Framtidens trygghetspris eftersom de enligt juryns motivering ”är ett föredöme för andra”.

Juryn konstaterar också att arbetsgruppen ”har haft ett öppet sinne till att testa nya idéer, vilket lett till flera lyckade trygghetsskapande aktiviteter för hyresgästerna i Backa – när det behövts som mest”.

Planer på skridskoskola
Bland insatserna märks att de bland annat startat en fotbollsturnering, Gåsacupen, för att fånga upp unga killar och tjejer mellan åtta och tolv år. De har även satt igång stadsodlingsprojektet Gåsagången gror. Bland de senaste idéerna finns planer på att hålla en skridskoskola.

Priset för trygghet och säkerhet instiftades för sju år sedan och delas ut årligen. Tanken är att öka intresset för trygghets- och säkerhetsarbete och att uppmärksamma goda exempel.