Gårdstensbostäder hjälper, i ett nytt projekt, sina hyresgäster att skaffa utbildning och arbete. Gårdstensbostäder har tillsammans med Axfood och Vuxenutbildningen i Angered, startat en unik utbildning för arbete i livsmedelsbutik, för de boende i Gårdsten.

I en första omgång är det 25 boende i Gårdsten som ska gå utbildningen för att förhoppningsvis sedan få arbete i någon livsmedelsbutik i Göteborg.

– Det är ett okonventionellt och unikt sätt att arbeta på. Vi gör lite extra för våra boende, säger Peter Sandsjö, ansvarig för utbildningsprojektet på Gårdstensbostäder.

Axfood som bland annat driver Vivo, HP och Willys behöver ständigt nyanställa personal. Axfood har en HP-butik i Gårdsten. Att starta utbildningar, som är eftersökta av de boende och företag som är verksamma i Gårdsten, är ett led i Gårdstensbostäders uppgift och innebär att arbetslösa hyresgäster ska få riktiga jobb.

– Vi gör denna satsning för att hjälpa våra hyresgäster att få arbete. Vi vill att de ska få ett gott liv och vilja bo kvar i bostadsområdet, säger Peter Sandsjö.

Det går inte att säga exakt hur många av de som går utbildningen som får arbete. Men möjligheterna är stora.

– De som är duktiga kan räkna med att få jobb. Det behövs ständigt mer personal till våra butiker i Göteborg, säger Lasse Larsson på Axfood.

Intresset för utbildningen har varit stort och det planeras redan för nya kurser till hösten. Under förra året förmedlade Gårdstensbostäder 124 arbetstillfällen till gårdstensbor. Tidigare har Gårdstensbostäder medverkat till att starta utbildningar för bland annat arbeten inom bygg och fastighet, städning samt park och utemiljö.