Förebygger brott och ökar tryggheten. Gårdstensbostäders arbete med trygghet och säkerhet belönas. När Försäkrings AB Göta Lejon för första gången delade ut Lejonpriset gick det till Gårdstensbostäders trygghetsgrupp.

Göta Lejons syfte med priset är att uppmuntra och lyfta fram skadeförebyggande åtgärder inom Göteborgs Stad. Gårdstensbostäders trygghetsgrupp får priset för sitt arbete med att öka tryggheten och för att förebygga och minska brott, bränder och skadegörelse.

I vinnarmotiveringen står det bland annat att trygghetsgruppen har arbetat målinriktat sedan starten 2002 och att gruppen har ” bidragit till att Gårdsten blivit en tryggare och mer attraktiv del av staden samtidigt som det fört människor närmare varandra.”

Unik modell
Några av de aktiviteter man satsat på i Gårdstens centrum är brandskydd och rondering. Gårdstensbostäder har egen personal på plats 365 dagar om året, ända fram till sena kvällen. Arbetssättet, som går under namnet Gårdstensmodellen, håller på att införas i övriga bolag inom Framtidenkoncernen.

– Jätteroligt och en stor ära att vinna första Lejonpriset. Det är en bekräftelse och ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Gårdstensbostäders säkerhets- och förvaltningschef Jehan Mansour, som tog emot priset tillsammans med en grupp medarbetare.

Gårdstensbostäders huschef Bashkim Fetahi är en av medarbetarna:

– Priset är en uppmuntran för oss alla att jobba vidare i samma anda och fortsätta att utvecklas, säger han.