SGS Bostäder invigde tillsammans med Poseidon 124 nya studentlägenheter i Backa. Ett helt höghus har byggts om på Blendas gata 59 - 65 i Backa.

Ett stort problem för studerande i Göteborg är, och har varit, den stora bristen på studentlägenheter. Därför är dessa lägenheter mycket välkomna.

– Efterfrågan på dessa fantastiskt fina studentlägenheter har varit mycket stor. Samtliga är redan uthyrda, säger Mats Odersjö, VD för SGS Bostäder.

Stort tillskott

Enligt SGS Bostäder, som har många studentbostäder i Göteborg, har det under den senaste tvåårsperioden byggts cirka 300 studentlägenheter i Göteborg inräknat de nya i Backa.

Poseidon har totalrenoverat huset som byggdes på 1970-talet. Förutom 124 lägenheter finns ett antal samlingspunkter och gemensamhetsutrymmen. I bottenvåningen ligger till exempel pub, gym och bastu.

Allt som allt rymmer fastigheten 103 ettor med kök på mellan 28 och 35 kvm och 21 tvåor med kök på mellan 45 och 61 kvm. Hyrorna varierar mellan 3 195 kr/mån och 5 099 kr/mån.

Huset kommer även i fortsättningen att ägas av Poseidon, men hyrs ut och förvaltas av SGS Bostäder.

– Ekbacka är ett studenthus som vi är väldigt stolta över. Vi hoppas att det ska bidra till att säkra Göteborgs position och utveckling som attraktiv kunskapsstad, säger Olle Lundgren, chef för Affärsstöd, Poseidon.