Boplats behöver fler uthyrare. Många internationella studenter är på väg till Göteborg för att studera. Många av dem saknar någonstans att bo. Nu söker Boplats fler göteborgare som kan tänka sig att hyra ut rum. Torsdag 22 augusti anordnas en informationskväll om hur det funkar. 

Vi har haft kontakt med ett 70-tal studenter som sagt att det inte har någonstans att bo. Och flera av de 500 internationella studenter som vi vet skall läsa på Chalmers eller Göteborgs universitet har vi inte hört något ifrån så det kan handla om flera hundra som söker boende inför terminsstarten, säger Joakim Jangrell som är studentkoordinator på Boplats.

 Det är först när terminen startar som Boplats får en bättre bild av hur läget är. Men klart är att många fler bostäder behövs, och precis som tidigare år försöker Boplats hitta fler göteborgare som kan tänka sig att hyra ut.

Jurist reder ut frågor
22 augusti klockan 18–19.30 kan du som är intresserad av att hyra ut ett rum, ett attefallshus eller del av ett hus komma på informationskvällen som Boplats anordnar. Då kommer bland annat en jurist och reder ut frågor om regler och kontrakt. Chalmers och Göteborgs universitet berättar om studenterna.

– Dessutom kommer privata hyresvärdar och studenter och berättar om hur det är att ha och att vara inneboende.

Det mesta intressant
Det mesta brukar vara av intresse för de studenter som söker bostad.

– De vill gärna bo inne i stan, men uppemot en timma pendlingsavstånd brukar funka bra. Så länge man kan komma till skolan, säger Joakim Jangrell.

Kan du inte vara med på informationskvällen går det bra att mejla eller ringa Boplats, eller komma in på kundmottagningen på Rosenlundsgatan 1.