Visa upp ditt hem som det ser ut, i konstnärlig form! Boplats Göteborg bjuder nu in till utställning och tävling om verklighetens hem, bakom alla glassiga magasin och homestyling i TV. På Kulturnatta i oktober blir det vernissage.

Absolut Authentic Home kallas konstutställningen som är tänkt att slå ett slag för verkligheten. Istället för homestaging och homestyling handlar det om homestaying: Vad händer med en bostad som någon faktiskt bor i under ett tag? Vad gör den personlig? Prylarna, lukterna eller färgerna?

Formen är fri

Alla göteborgare över 17 år bjuds nu in att försöka fånga det som får en att känna sig hemma i bostaden. Formen är fri, det kan vara en målning, skulptur, teckning eller foto.

Utställningen invigs med ett vernissage under Kulturnatta den 9 oktober och pågår därefter i Boplats Göteborgs lokaler – vid Feskekörka – till och med 16 oktober.

Tre vinnare kommer att väljas ut av en jury som består av tre personer knutna till konstbranschen. Vinnarna belönas med 5.000 kronor vardera.

Man har hela sommaren på sig

För att delta anmäler man sig före midsommar via e-post till ann.samuelson@boplats.se.

Konstverken behöver dock inte lämnas in förrän i september, så man har hela sommaren på sig. För övriga regler, se Boplats Göteborgs hemsida via länk här nedanför.