Virtuella visningar istället för busstur. Virtuella visningar blev lösningen när rundturen med buss till byggarbetsplatser i Göteborg ställdes in under hösten på grund av covid-19-pandemin. “Kul att det trots pandemin går att göra besök, bara att koppla upp sig och titta”, säger Magnus Brink, projektkommunikatör på Bostad2021.

Bostad2021 är en jubileumssatsning för fler bostäder i Göteborg och ett samarbete mellan Göteborgs Stad och samhällsbyggnadsbranschen. Det byggs bostäder på flera platser. Under hösten var planen att representanter för staden och byggaktörer skulle åka på en bussrundtur till byggarbetsplatserna. Men covid-19-pandemin satte stopp för det.

– Hur löser man det? Det är ju tråkigt att ställa in så jag grunnade lite och kom på att jag kunde åka ut och göra en virtuell variant, berättar Magnus Brink.

Han har på ett covid-19-säkert sätt träffat dem som bygger på plats.

– De har fått tänka sig att jag är de 40 personer som skulle varit med, berättat och visat runt och så har jag filmat. För att göra det ännu mer spännande hade jag med en drönare, på det sättet får man en helikopterupplevelse också.

Magnus Brink har hittills varit på Smaragdgatan, Mandolingatan, i Fixfabriken och nordöstra Gårdsten. Tanken är att besöka fler platser. Filmerna publiceras på Youtube-kanalen som Bostad2021 har, se länk nedan.

Hur har de virtuella besöken tagits emot?

– Det är positivt och det finns en nyfikenhet att få se projekten. Byggaktörerna och kollegorna på Göteborgs Stad tycker också att det är ett kul grepp att vi fick till detta ändå, genom att tänka nytt när bussrundturen blev inställd.

Mikael Granbom, projektledare på Egnahemsbolaget visar bygget på Saffransgatan.