Inflyttning om ett år. Nedräkningen har börjat. Om ett år vid den här tiden står Kvillebäckens nya saluhall klar – då beräknas också de första nybyggda lägenheterna vara inflyttningsklara.På lördag 2 juni laddar man med trädgårdsfest.

När den nya stadsdelen Kvillebäcken och Stadsjord i höstas bjöd in till en första trädgårdsfest fick man genast bevis för att nyfikenheten på det nya området är stort.

– Folk står på kö för att odla på Stadsjords odlingslotter, och nu gör vi en ny fest tillsammans.

Den här gången kopplar vi på ett cykeltema som passar väl in i hållbarhetstanken, säger Elin Asplind som är kommunikatör på Älvstranden Utveckling.

Hoppas många vill ta cykeln till festen
Lördagens trädgårdsfest arrangeras nära Vågmästarplatsens spårvägshållplats – mitt emot den tomt där saluhallen om ett år kommer att välkomna sina första gäster.

Utöver Stadsjords gröna arrangemang blir det precis som i höstas bakluckeloppis.

– Och den här gången hoppas vi att många vill ta cykeln till festen och kanske sälja sina grejer från en cykelvagn, eller rent av från pakethållaren, säger Elin Asplind.

Göteborgs Cykelfrämjande finns på plats liksom en cykelkonstnär, och de 20 första som kommer till festen på cykel bjuds på cykellunch.

– Vi vill visa att det är viktig för oss att Kvillebäcken blir en cykelvänlig stadsdel. Vi håller till exempel redan på och diskuterar med Stadsjord för att försöka etablera Göteborgs första Bike-Inn-café vid deras odlingar, säger Elin Asplind.

6240.jpg