Hållbarhet i fokus. I dagarna två – fredag 30 september och lördag 1 oktober – arrangeras en stor trädgårdsfest på rivningstomten vid Vågmästarplatsen. Det är Kvillebäcken, Stadsjord och Göteborgs Stad som vill att göteborgarna ska få upp ögonen för den nya hållbara stadsdelen som just nu växer fram.

Kvillebäcken Trädgårdsfest är ett sätt att skapa engagemang och delaktighet kring det nya bostadsområdet och tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang.

Hållbarheten står förstås i fokus: Folk säljer prylar direkt från bilens baklucka och det blir en spektakulär konsert med solister som spelar på platsens udda instrument.

Visar senaste miljötrenderna
Restaurang Wasa Allé tipsar om hur man tar tillvara mat från trädgården och kvarteret, medan Niklas Wennberg från Stadsjord berättar hur man kan odla på liten yta – i rissäckar eller potatispåsar.

Dessutom finns representanter från Kvillebäcken på plats för att visa upp hur den framtida stadsdelen ska se ut och fungera. De allra senaste miljötrenderna inom stadsbyggnad presenteras av Staffan Bolminger, som är miljöchef på Älvstranden Utveckling.