Information, råd och tips på ny webbsida.  Nu kan den som söker bostad få massor av matnyttig information och registrera sig på olika bostadssajter på en och samma webbsida - Söka bostad på goteborg.se

För att underlätta för alla som letar bostad har Göteborgs Stad nu samlat information, råd och tips om hur man söker bostad och vad som är viktigt att tänka på. Materialet finns på den nya sidan Söka bostad på goteborg.se

Fanns tidigare på olika ställen
På sidan kan man registrera sig och söka bostad på kommunala bostadskön Boplats, hos andra bostadssajter, privata värdar och få tips på hur man letar rum eller bostad i andra hand.

Här har också samlats viktig information för bostadssökande som tidigare fanns på olika ställen. Genom att skapa ett gemensamt ”kit” hoppas man kunna hjälpa bostadssökande – oavsett vem de kontaktar inom Göteborgs Stad.

Det går till exempel att få veta vad man ska tänka på om man riskerar att bli utan bostad och när det är socialtjänsten kan hjälpa till. Här finns också länkar till information om rättigheter och skyldigheter som hyresgäst och hur man ansöker om skuldrådgivning.

Broschyr på flera språk
Snart finns också en broschyr på flera olika språk att ladda ner från sidan.

Publiceringen av sidan Söka bostad är en del av ett större plattformsarbete som Boplats Göteborg har lett tillsammans med bland annat boenderådgivare och boendekonsulenter inom Göteborgs Stad. Under början av 2020 kommer en mer omfattande guide som kan användas av bland annat socialtjänsten för att coacha i boendefrågor.