Vill inspirera och väcka nyfikenhet. Hur vill du bo när du blir äldre? Går din bostad att förbättra eller vill du flytta? På Bomässan i Frölunda kulturhus den 14 november får boende i väster hjälp att planera för framtiden. Gemenskapsboenden, pensioner och byte av hyresrätt är några av punkterna för dagen.

− Vi vill att folk ska börja tänka till och veta vilka alternativ som finns för att hitta ett boende där man kan åldras på ett så bra sätt som möjligt, säger Elin Ljungqvist, som är en av två projektledare för bomässan.

Sammanlagt ett 20-tal utställare kommer till mässan, allt från bostadsbolag till hyresgästföreningen. Bland programpunkterna märks seminarier om hur man får pensionen att räcka till, hur man gör om man vill byta sin hyresrätt och hur man bor bekvämt hemma.

”Stort sug efter nya och alternativa lösningar”
− Dessutom berättar fastighetskontoret om alternativa boendeformer, som gemenskapsboenden och annat. Deras undersökningar visar att det finns ett stort sug efter nya och alternativa lösningar, säger Elin Ljungqvist.

Årets bomässa är ett samarbete mellan stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg. Inbjudan har gått ut via post till alla mellan 55 och 85 år som bor i stadsdelarna, sammanlagt 19 000 personer.

Bomässan pågår den 14 november mellan 14-19. Inträdet är fritt.