De som söker någon att byta sin bostad med får på onsdagskvällen chansen att träffas över en fika. Boplats Göteborg ordnar Bobytarkväll och bjuder till mingel med både bostadssökande och hyresexperter.

Tanken är att alla som söker någon att byta sin hyresrätt med ska kunna träffas på riktigt i Boplats lokal och samtidigt få information om regler för lägenhetsbyten.

”Man ska kunna träffas på riktigt”

Bobytarkvällen är ett nytt grepp för Boplats Göteborg.

– Det mesta ligger på webben idag, men vi vill också att man ska kunna träffas på riktigt. Jag känner inte till någon annanstans där man har ordnat en mingelkväll för bostadsbyten, säger Maria Yhlen Jordan, projektledare på Boplats Göteborg och kvinnan bakom idén till arrangemanget.

Bra tillfälle att ställa frågor

Bobytarkvällen bygger på att de privatpersoner som vill byta bostad får möjlighet att träffas. Boplats Göteborg har själv inga bostäder för byte. Jurister från Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen är på plats för att ge råd och svar till bostadssökande.

– Det finns regler kring lägenhetsbyten som är viktiga att känna till. Det här är ett väldigt bra tillfälle att ställa frågor och ta reda på vad som gäller, säger Maria Yhlen Jordan.

Under Bobytarkvällen är det även gratis för den som vill annonsera i Bytesbörsen hos Boplats Göteborg, normalt kostar det 200 kr.

Fotnot:
Mingelkvällen hålls kl. 16.30 – 19.00, Boplats Göteborg, Kungsportsplatsen 1.