Hyresgästerna fick köpa på loppis. Vad gör man som bostadsbolag om man finner sig stående med outnyttjad inredning? Bostadsbolaget tog tillfället i akt, möjliggjorde för hyresgäster att förnya sina hem för en billig peng och skänkte intäkterna till Barncancerfonden. Hela 39 100 kronor gav insatsen.

När totalrenoveringen av Bostadsbolagets lägenheter i Södra Biskopsgården vid årsskiftet blev klar fanns inte längre något behov av inredningen som bolaget tillhandhållit i evakueringslägenheterna. Vad som skulle ske med möblerna var bestämt sedan länge.

Under december och januari anordnade Bostadsbolaget loppmarknader och bjöd in boende. Medan hyresgästerna fyndade heminredning växte summan till Barncancerfonden allt större. Tillsammans handlade hyresgästerna heminredning för 39 100 kronor.
46AA.jpg
– Jag trodde inte mina ögon när jag hade räknat ihop pengarna. Hyresgästerna har bott bra under tiden deras hem har renoverats och nu fick de chansen att handla billig heminredning också. För ett gott ändamål dessutom. Det finns bara vinnare i detta projekt, säger initiativtagaren Pia Boström, boendeutvecklare på Bostadsbolaget.

Nästan alla varor såldes och de få som blev kvar skänktes till Göteborgs Stadsmission. På så sätt har all inredning kommit till nytta även efter renoveringen slutförts.

– Totalrenoveringen i Södra Biskopsgården är Bostadsbolagets största projekt på många år. Det har lyft boendet i området och vi har fått mycket bra respons från hyresgästerna. Att kunna avsluta projektet på detta fina sätt gör det såklart ännu bättre, säger Leif Andersson, chef Fastighetsutveckling på Bostadsbolaget.