Att Norra Älvstranden är i förvandling kan inte ha undgått någon göteborgare, men den som vill ta del av de konkreta planerna runt torrdockan och bockkranen har chansen i helgen.

Modeller över de drygt 2.000 ägande-, bostads- och hyresrätter som ska byggas i områdena Dockan, Backen, Kajen och Platån är bara en del av utställningen över Västra Eriksbergs framtid som visas i helgen.

Etappvis under tio år

Futuristiska filmvisningar kommer dessutom att ge inblickar hos de caféer, restauranger och verksamhetslokaler som ska byggas, och ett tåg tar besökarna på en rundtur i Färjenäsparken och det omgivande hamnområdet med de många utsiktslägena.

I nuläget är området mest en grus- och betonghög, men utbyggnaden av Västra Eriksberg kommer att ske etappvis under tio år, i en takt av cirka 300 lägenheter per år.

Utbyggnaden startar vid vattnet närmast torrdockan och lite senare i den sydöstra delen av platån. På båda ställena fortsätter den sedan in mot land och västerut.

Symboliskt spadtag

De första spadtagen kommer symboliskt att tas i helgen, av lite äldre besökande barn med hjälp av en riktig grävmaskin. De yngre barnen kan bland annat ta del av ansiktsmålning och fiskdamm.

Visningarna pågår lördag och söndag 23-24 september klockan 11.00 ­ 16.00 på Quality Hotel 11, Västra Eriksberg.