Anställer fler lokalvårdare i Hjällbo. Poseidons satsning på städning i egen regi i Hjällbo har blivit lyckad och nu utökar det kommunala bostadsbolaget med fem nya lokalvårdare. “Målet är att få nöjdare hyresgäster och ge människor arbete”, säger Dennis Andersson, distriktschef Angered.

Poseidon började med städning i egen regi under 2018 när fem långtidsarbetslösa hyresgäster anställdes som lokalvårdare. Satsningen har gett resultat.  En enkät från förra året visar att hyresgästerna tycker att det är renare och snyggare.

– Det är mindre nedskräpning i de trapphus som vi städar själva. Jag tror det är en kombination av att lokalvårdaren är där oftare, men också att man inte skräpar ner när man känner eller vet vem det är som städar.

Har anställt fler

Det höga kundbetyget gör att Poseidon utökar städningen i egen regi. Den 1 april börjar fem nya lokalvårdare sin introduktion och från 1 maj är de igång och städar.

– Den övervägande delen kommer fortfarande att bo och arbeta i våra områden, men nu har vi även nyanställda som bor i närområden.

Uppskattat arbete

Esma fick arbete som lokalvårdare i första omgången och det var hennes första arbete.

– Det är ett jättebra och roligt jobb. Det bästa är hyresgästerna. Att få göra fint för dem och se hur glada de blir, det gör mig glad, säger hon.

– Nöjda medarbetare och nöjda hyresgäster, det är en bra kombination, säger Dennis Andersson.

Utökar i etapper

Den utökade satsningen gör att 75 procent av Poseidons hyreshus i Hjällbo städas i egen regi.

– Vi har tagit det i etapper. Vårt mål är att städa i egen regi i hela Hjällbo för att få det lilla extra som hyresgästerna uppskattar, säger Dennis Andersson.