Bäst i år på att locka unga till fastighetsbranschen. Genom att anställa traineer, lärlingar, praktikanter och sommarjobbare så är Bostads AB Poseidon i Göteborg det företag som i år bidragit mest till att locka unga till fastighetsbranschen. Det visar undersökningen Framtidsindex.

– Fastighetsbranschen står inför ett stort rekryteringsbehov framöver, i första hand på grund av pensionsavgångar. Efter att ha varit en, i stort sett okänd bransch bland våra ungdomar, börjar vi se en positiv utveckling, säger personalchef Sune Niklasson på Poseidon.

Totalt har Poseidon i år tagit emot 264 ungdomar, de flesta sommarjobbare varav 87 personer som inom projektet ROS i Hjällbo.

”Goda insatser från våra medarbetare”
Sune Niklasson vill tillägna priset alla Poseidons medarbetare:

– Det är tack vare alla goda insatser från våra medarbetare som ställt upp som handledare och stöd åt ungdomarna som det varit möjligt för oss att erbjuda så många unga sysselsättning!

Bakom undersökningen Framtidsindex, som i år genomfördes för fjärde gången, står fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och tidningen Fastighetsnytt. Utmärkelsen delas ut på onsdagen på evenemanget Business Arena i Stockholm.