Planera din framtid. Det blir föreläsningar, chans att mingla med politiker och träffa utställare på Örgryte-Härlandas Bomässa på torsdag 19 april. Fokus ligger på att bo bra på äldre dar.

En bomässa har varit efterfrågad bland seniorer och pensionärsföreningar i stadsdelen Örgryte-Härlanda.

– Jag tror att det finns intresse av att få reda på vad som händer i stadsdelen och vad det finns när det gäller trygghetsboenden och andra boendeformer för seniorer, säger Emma Nilsson, äldrekonsulent i stadsdelsförvaltningen Örgryte-Härlanda.

Boende med gemenskap
Lisbeth Lindahl, psykolog och forskare vid FoU Väst föreläser klockan 13 om trygghet och tillgänglighet i boendet på äldre dar.

Henrik Ehrlington från fastighetskontoret och Patrik Hakenmyr, Bostads AB Poseidon, pratar om trygghetsbostäder klockan 16. Poseidon är på gång med sitt första trygghetsboende i stadsdelen och berättar om det. Boendeformen riktar sig till 70 plussare och innebär bland annat att det finns en trygghetsvärd och en lokal i huset där det anordnas gemensamma aktiviteter.

– Jag tycker att alla seniorer ska komma på mässan. Redan när man börjar närma sig pensionen kan man börja att tänka på sitt boende när man blir äldre. Till exempel att man börjar anpassa hemmet i god tid så att det inte behöver bli så stora förändringar senare, säger Emma Nilsson.

Mingla med politiker
Bland utställarna finns bland annat bostadsbolag i stadsdelen, Boplats Göteborg och Åldersvänliga Göteborg.

– Det finns även att chans att träffa ansvariga politiker och ställa frågor.

Mässan i Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2, har öppet klockan 11–18 på torsdag 19 april. Det är fri entré.