I januari skickade Skatteverket brev till över 200 000 personer som bor i lägenhet i Göteborg. Det gjordes för att folkbokföringen ska kompletteras med lägenhetsnummer. Redan nu har nästan häften av dem som fått brev lämnat sina lägenhetsnummer. Hittills är Torslanda- och Björlandaborna bäst med en svarsfrekvens på 72 procent.

– Det känns bra att så många redan har lämnat sitt lägenhetsnummer, säger Karin Karlsson som arbetar med insamlingen av lägenhetsnummer på Skatteverket i Vänersborg.

Det är Sveriges riksdag som har bestämt att alla bostäder i Sverige ska föras in i ett lägenhetsregister och att folkbokföringen ska kompletteras med lägenhetsnummer. Uppgifterna ska sedan användas av Statistiska centralbyrån för att ta fram statistik om vårt samhälle.

Näst bäst bland de som fick brev i Göteborg är Askim där 65,5 procent har lämnat sina lägenhetsnummer. Bottennoteringen innehas hittills av Bergsjön och Tuve-Säve.

– Förklaringen är att dessa stadsdelar nyligen fick sina brev och inte hunnit svara. Om ett tag skickar vi ett nytt brev till de som inte har lämnat sina lägenhetsnummer och påminner dem, säger Karin Karlsson.