De vanliga träffarna inställda. Trygghetsboende finns hos de kommunala bostadsbolagen och är till för personer över 70 år. På grund av covid-19 är det paus från de aktiviteter som vanligtvis anordnas i gemensamhetslokalerna. Trygghetsvärdarna inom Familjebostäder har därför hittat på nya sätt att möta de äldre.

Trygghetsvärdarna tar istället kontakt via brev och telefon, något som varit uppskattat eftersom många tycker att tillvaron är långtråkig.

I Kortedala och Bergsjön promenerar trygghetsvärdarna runt i området och byter några ord med de som är ute och rör på sig. Under några dagar i maj tog de med sig en dragväska full med skänkta böcker som de delade ut till lässugna.

– När den ordinarie verksamheten inte fungerar har trygghetsvärdarna i de olika områdena hittat på nya sätt att mötas. Det kan handla om några vänliga ord i brevlådan, hjälp med att hämta upp böcker på biblioteket eller att skaffa frukt och några wienerbröd. Omtänksamhet och lyhördhet genomsyrar arbetet och alla lagar efter läge nu, berättar Annika Berntsson, boendeutvecklare på Familjebostäder.