Hoppas på nya idéer och förslag. På torsdag kväll har Boplats Göteborg bjudit in politiker och bostadsföretag till ett möte med ungdomar, för att debattera bostadssituationen i staden.

Panelen består av Marie Lindén (V), ny ordförande i Boplats Göteborg, Kjell Björkqvist (FP), vice ordförande i byggnadsnämnden, Joachim Arcari, VD för Botrygg Göteborg, Peter Lundstedt, marknadschef på Familjebostäder samt Carina Elmerstig Stenström, Konsument Göteborg. Som moderator fungerar Maria Meyer-Martins, VD för Boplats Göteborg.

Politikerna och cheferna lär få många frågor och kanske en del kritik eftersom bostadsläget för studenter och andra unga i Göteborg inte är det allra bästa.

– Men jag hoppas också att det ska bli ett bra samtal, att de som kommer har med sig egna förslag och idéer, säger Marie Lindén i ett pressmeddelande.

– Det gäller ju att tänka nytt. Kan till exempel nya typer av bostäder skapas? Mobila? Kan kontors- eller fabrikslokaler göras om?

Debatten hålls torsdag 7 april kl. 18 – 20 i Boplats Göteborgs lokaler, Rosenlundsplatsen 1. Ingen föranmälan krävs. Fri entré.