Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-05-13]

Carina Johansson fick pris av försäkringsbolaget Göta Lejon

Carina Johansson tar emot Lejonpriset. Foto: Leif Nilsson

Förebygger skadegörelse på skolor och förskolor. Grattis Carina Johansson, säkerhetsplanerare vid lokalförvaltningen som vunnit stadens försäkringsbolag Göta Lejons utmärkelse Lejonpriset som Årets förebyggare. Hur känns det?

– Jag är så stolt och så glad, har sagt att jag har världens bästa jobb med bra kolleger och en budget, delvis finansierad av Göta Lejon, så att jag kan utföra mina riskinventeringar i samarbete med verksamheterna, föreslå lösningar och få dem finansierade. Resultatet blir mycket nöjda kunder!

 Är det något du är särskilt stolt över?
– Jag känner att jag har stor förståelse och respekt för kundernas problematik i verksamheten. Tyvärr används deras förskole- eller skolgårdar av ”bus” som lämnar spår i form av rester av narkotika, skadegörelse eller till och med gömda vapen. Många i staden samverkar i det här. Mina åtgärder löser inte problemet utan flyttar det till en annan plats. Mitt arbete går ut på att man inte ska sälja narkotika eller elda på våra gårdar. Jag jobbar med hjärtat och vill hjälpa våra kunder så gott jag kan.

Vilket är ditt mål?
– Att få nöjda kunder och få bort buset. Kundernas lilla budget ska gå till barnen och det pedagogiska arbetet, inte att sanera klotter eller ta bort skadegörelse.

 


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling